GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Orättvisa löner i Ulricehamn

Det är inte rimligt att löneskillnaderna är så stora i Ulricehamns kommun. Kommunchefen tjänar lika mycket pengar per månad som fyra undersköterskor eller fem vårdbiträden. Det borde införas ett lönetak, anser Vänsterpartiet.
Debatt • Publicerad 2 juni 2020
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Satsa på vidareutbildning för all personal. Utjämna lönenivåerna och låt samtliga anställda få ett verkligt inflytande på sin arbetsplats. Ge personalen förtroende. Då kommer verksamheten och trivseln att förbättras, påpekar V-politiker i Ulricehamn.
Satsa på vidareutbildning för all personal. Utjämna lönenivåerna och låt samtliga anställda få ett verkligt inflytande på sin arbetsplats. Ge personalen förtroende. Då kommer verksamheten och trivseln att förbättras, påpekar V-politiker i Ulricehamn.
Foto: Johan Nilsson / TT

Nu är det hög tid att öka demokrati och inflytande i arbetslivet, och radikalt minska de ekonomiska skillnaderna mellan olika människor i Sverige. Det gäller också i vår kommun. Ulricehamns kommun har valt att prioritera vissa chefer, de har fått extra lönepåslag utöver ordinarie förhandlingar. Vilka kriterier har avgjort att just dessa chefer har fått extra lönepåslag?

* Kommunchefen har fått en löneökning med 11 000 kronor/månad mellan 2017 och 2019.

* Kommunchefens lön var 96 000 kronor/månad första april 2019.

* Socialchefen har fått en löneökning med 7 300 kronor/månad mellan 2017 och 2019

* Socialchefens lön var 69 300 kronor/månad första april 2019

Personalen inom äldrevården däremot har låga löner. I flera tidningsartiklar har de dessutom beskrivit en försämrad demokrati på arbetsplatsen. De har bland annat fråntagits sitt inflytande över schemaläggning. Nu i dessa coronatider blir det allt mer tydligt vilket viktigt arbete som personalen inom vård och omsorg utför. De har en stor samlad erfarenhet, vilket kan användas till att förbättra vården av de äldre och öka vårdpersonalens välmående. Ta vara på deras kompetens, öka deras inflytande arbetet och ge dem en rejäl lönehöjning.

Skolchefen har fått en löneökning med 6 000 kronor/månad mellan 2017 och 2019. Skolchefens lön var 68 000 kronor/månad första april 2019.

”Utjämna lönenivåerna och låt samtliga anställda få ett verkligt inflytande på sin arbetsplats.”

Vid två tillfällen har kommunen missat, eller avstått från, att söka extra statliga pengar till lärarlöner. Ulricehamns kommun har på det viset gått miste om flera miljoner kronor i statsbidrag. Följden blev att kommunen tvingades stå för dessa kostnader som staten annars hade betalat. Ett stort antal behöriga lärare som var missnöjda med lönenivån har sagt upp sig. De har blivit erbjudna högre lön i närliggande kommuner. I dag har vi en stor andel lågavlönade obehöriga lärare i kommunens skolor. Kortsiktigt är det en billig lösning, men det är eleverna som får betala priset med en sämre utbildning.

Samhällsbyggnadschefen har fått extra lönepåslag med 5 800 kronor/mån mellan 2017 och 2019. Lönen var 67 800 kronor/månad första april 2019

I flera tidningsartiklar har vi kunnat läsa om missnöjda företagare som har upplevt stora problem när de har velat bygga i vår kommun. Enligt intervjuer i UT har en stor del av personalen varit missnöjda med chefens ledning. Vi tar inte ställning i dessa interna strider, men vi kan konstatera att kommunen har valt att prioritera samhällsbyggnadschefen med extra lönehöjningar

Vi varken anklagar eller angriper personerna i dessa exempel. Det är den ojämlika lönesättningen och värdering av olika yrkesgrupper som vi anser är fel. Ansvaret ligger på den styrande politiska ledningen i kommunen. De prioriterar chefer och ger dem höga lönepåslag. Vilka signaler vill de ge till övriga anställda i kommunen?

Här är några exempel på snittlöner per månad för flera yrkesgrupper inom kommunen:

* Vårdbiträde 20 927 kronor/månad.

* Undersköterska 26 379 kronor/månad.

* Sjuksköterska 36 630 kronor/månad.

* Fastighetsskötare 26 724 kronor/månad.,

* Lokalvårdare 22 802 kronor/månad.

* Lärare 34 720 kronor/månad.

* Miljö och hälsoskyddsinspektör 30 257 kronor/månad.

Det är inte rimligt att löneskillnaderna är så stora. Kommunchefen tjänar lika mycket pengar per månad som fyra undersköterskor eller fem vårdbiträden. Det borde införas ett lönetak i kommunen.

Satsa på vidareutbildning för all personal. Utjämna lönenivåerna och låt samtliga anställda få ett verkligt inflytande på sin arbetsplats. Ge personalen förtroende. Då kommer verksamheten och trivseln att förbättras.

Arne Sjögren

Amanda Paasikivi

Jan-Olof Sundh

Evelina Karlsson

Dan Ljung

Marica Löfgren

Ing-Britt Jonsson

styrelsen för Vänsterpartiet i Ulricehamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer