Annons

Omöjligt att få färdtjänst vissa tider under dagen

Under fyra timmar varje dag är det svårt att få färdtjänst, skriver signaturen ”Igelkotten”. Är avtalet skrivet så?
insändare • Publicerad 16 november 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Är avtalet med färdtjänsten skrivet så att det är okej att flera timmar per dag är svåra att få färdtjänst på? undrar signaturen ”Igelkotten”.
Är avtalet med färdtjänsten skrivet så att det är okej att flera timmar per dag är svåra att få färdtjänst på? undrar signaturen ”Igelkotten”.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Har vi Sveriges sämsta färdtjänst eller sämsta kommun?

Mellan klockan 14.00 och 16.00 svarar taxi att de har fullt upp med att köra skolbarn och inte hinner ta någon färdtjänst. Kan väl då räkna ut med baken att detsamma gäller mellan klockan 07.00-09.00 då barnen skall till skolan. Detta innebär då att fyra timmar per dag försvinner för de som har behov av färdtjänst vardagar. Har man fått en läkartid någon av dessa timmar måste man ordna transport själv på annat sätt eller boka av besöket. Bokar man av så kan man få vänta flera månader då läkartider knappt går att få heller. Samma sak gäller för till exempel tandvård.

”Finns inte detta i avtalet borde kommunen kräva att dessa tider skall kunna bokas för färdtjänst, då det är ett rent avtalsbrott.”
Annons

Är avtalet skrivet så att fyra timmar per vardag inte går att få färdtjänst? Är det så verkar denna information inte gått ut till de som har rätt till tjänsten. Finns inte detta i avtalet borde kommunen kräva att dessa tider skall kunna bokas för färdtjänst, då det är ett rent avtalsbrott.

Vem ansvarar för information till tredje part om taxibolaget har rätt att neka dessa tider? Denna information måste ju vidare till sjukvården, tandvården, optiker och fotvård.

Igelkotten

Annons
Annons
Annons
Annons