Annons

Om orden i visionen ska betyda något måste det få kosta

De flesta skolklasser i Ulricehamn behöver fler vuxna, men pengarna till det finns inte. Ska budskapen i Vision 2040 bli verklighet måste verksamheterna få mer pengar, menar signaturen ”Drömmaren”.
Insändare • Publicerad 12 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi njuter av livet” är ett av ledorden i målbilden för Vision 2040.
”Vi njuter av livet” är ett av ledorden i målbilden för Vision 2040.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Vi utvecklar varandra. Vi skapar trygghet och nytänkande. Vi njuter av livet. Dessa ledord är Ulricehamns kommuns målbild i Vision 2040. Det är fint att kommunfullmäktige lyfter blicken och har som ambition att satsa på framtiden, det gillar jag.

I skolans verksamhet är det ledorden skräckvision och undergångsvision som passar in. Personal slutar, blir ifrågasatta av elever och föräldrar, verbal och fysisk misshandel. Listan kan göras lång. I skolans värld har det blivit en tolerans och acceptans kring ovårdat språk, det är en tuff arbetsmiljö och de flesta klasserna kräver att man är fler vuxna närvarande, men pengapåsen tillåter inte detta.

”I skolan verksamhet är det ledorden skräckvision och undergångsvision som passar in.”
Annons

Efter att ha läst artikeln i UT om Vision 2040 är min förhoppning och önskan att pengapåsen fylls på och delas ut till verksamheten så att lärarna och eleverna återigen kan bli trygga i sin arbetsmiljö vilket i sin tur gör att vi utvecklas tillsammans och kan njuta av livet!

Drömmaren

Annons
Annons
Annons
Annons