Annons

Nya Ulricehamn: Stoppa avstängningen vid Lilla Torget

Att stänga av upp- och nedfarten vid Lilla Torget kommer att påverka centrumhandeln negativt, skriver företrädare för Nya Ulricehamn.
Insändare • Publicerad 30 maj 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att stänga av upp- och nedfarten till vänster i bild kommer att påverka centrumhandeln negativt, skriver företrädare för Nya Ulricehamn.
Att stänga av upp- och nedfarten till vänster i bild kommer att påverka centrumhandeln negativt, skriver företrädare för Nya Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall

År 2020 beviljades Ulricehamns kommun bidrag från Trafikverket via stadsmiljöavtalet för tre projekt. Ett av bidragen beviljades för att bygga en gång- och cykelbana på Bogesundsgatan 750 meter, samt hållplatser för att främja ökad andel persontransporter med kollektivtrafik eller cykeltrafik. Motprestationen från kommunens sida är att öka bostadsbyggandet.

I det stora hela är Nya Ulricehamn positiv till projektet, men vi anser att de beslut som förvaltningen i Ulricehamns kommun tagit angående en kommande permanent avstängning av upp- och nedfarten vid Lilla Torget samt den kommande flytten av busshållplatsen från norr om cirkulationsplatsen till söder om den, ska stoppas omgående.

”Kan man inte handla på ett enkelt sätt riskerar det att utarma handeln i centrum ytterligare och vi får en död gågata med fint underlag.”
Annons

Då ärendet endast har varit uppe som informationsärende på arbetsgruppen för samhällsutveckling på kommunstyrelsen, har det inte fattats något politiskt beslut om dessa åtgärder. De här två besluten får fler negativa än positiva effekter för kommuninvånare, företagare och besökare.

Vi i Nya Ulricehamn menar att en avstängning av upp- och nedfarten vid Lilla Torget kommer att påverka centrumhandeln negativt. Redan idag är det tufft för många handlare på Storgatan. Kan man inte handla på ett enkelt sätt riskerar det att utarma handeln i centrum ytterligare och vi får en död gågata med fint underlag. Genom att också ta bort parkeringarna mitt emot Lilla Torget 1 och 3 försämras tillgängligheten för både restaurang, butiker och verksamheter. Vi uppmanar därför Wiktor Öberg, kommunstyrelsens ordförande, att agera omgående och stoppa dessa delar. För oss är företagare och ett levande centrum viktigt! Det hoppas vi att Moderaterna och övriga partier också tycker.

Bella Cotter

Johan Helmrot

Mikael Levander

Nya Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons