Annons

Mötet mellan köpsugna och handeln måste underlättas

Är visionen för Ulricehamn 2040 att driva bort all affärsverksamhet från vårt mysiga handelscentrum? undrar insändarskribenten.
insändare • Publicerad 20 juni 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Med tanke på att den genomsnittliga åldern på befolkningen ökar så ökar även behovet av att butiker, bibliotek och restauranger blir allt lättare att komma intill, inte tvärtom, skriver insändarskribenten.
Med tanke på att den genomsnittliga åldern på befolkningen ökar så ökar även behovet av att butiker, bibliotek och restauranger blir allt lättare att komma intill, inte tvärtom, skriver insändarskribenten.Foto: Pernilla Rudenwall

Man kan inte annat än att i princip hålla med Ulf Odenspjuts budskap i hans UT insändare den 17 juni.

Konstigt i fallet är att det inte blivit ett ramaskri från de lokala affärsinnehavarna. Det är väl extremt enkelt att räkna ut att kunder vill kunna parkera på bekvämt avstånd till de affärer och verksamheter de vill besöka? Med tanke på att den genomsnittliga åldern på befolkningen ökar så ökar även behovet av att butiker, bibliotek och restauranger blir allt lättare att komma intill, inte tvärtom.

”Har stadsplanerarna ingen förmåga att föreställa sig följderna av att göra livet besvärligt för de som, än så länge, handlar lokalt?”
Annons

Har stadsplanerarna ingen förmåga att föreställa sig följderna av att göra livet besvärligt för de som, än så länge, handlar lokalt? Med minsta slutledningsförmåga kan man räkna ut att kunderna kommer att överge Ulricehamn och ta sin köpkraft till andra platser där mötet mellan köpsugna och affärsinnehavare gynnas och underlättas. Är visionen för Ulricehamn 2040 att driva bort all affärsverksamhet från vårt mysiga handelscentrum?

Har lika nära till Gällstad som Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons