Annons

Moderaterna vill få ordning på Sverige

Jobben var Socialdemokraternas främsta löfte – men blev deras största misslyckande. Varannan invandrad vuxen kan inte försörja sig själv, skriver M-ledamöter i riksdagen.
Debatt • Publicerad 7 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För att öka tryggheten vill Moderaterna införa en terrorlagstiftning mot gängen – med bland annat dubbla straff för gängkriminella och anonyma vittnen så att fler vågar vittna.
För att öka tryggheten vill Moderaterna införa en terrorlagstiftning mot gängen – med bland annat dubbla straff för gängkriminella och anonyma vittnen så att fler vågar vittna.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter sju år med en regering som monterat ner arbetslinjen till den grad att varannan invandrare inte kan försörja sig själv, som låtit gängkriminella ta över område efter område – och som genom högst medvetna prioriteringar förstört energiförsörjningen, är behovet av reformer stort. Moderaternas budget kan få ordning på både Sjuhärad och resten av Sverige.

Jobben var Socialdemokraternas främsta löfte – men blev deras största misslyckande. Varannan invandrad vuxen kan inte försörja sig själv. Istället för lägst arbetslöshet i EU har Sverige nu fjärde högst. Antalet långtidsarbetslösa är fler än någonsin.

Annons

Moderaterna vill öka självförsörjningen och halvera långtidsarbetslösheten på tre år. Det handlar om sänkt skatt på arbete och pension samt sänkta kostnader för företag som anställer långtidsarbetslösa. Det handlar om skärpta krav på den som invandrat att lära sig svenska och göra sig anställningsbar. Det handlar att införa ett bidragstak, så att det alltid lönar sig att ta ett jobb.

”. Den som vill få ordning på Sverige måste se till att det går att bo och leva i hela landet.”

Vår hårt arbetande polis behöver bättre stöd från riksdag och regering i sitt arbete. För att öka tryggheten vill vi moderater införa en terrorlagstiftning mot gängen – med bland annat dubbla straff för gängkriminella och anonyma vittnen så att fler vågar vittna. Till skillnad från regeringen slopar vi straffrabatten för den som fyllt 18 år och begått brott. Vi satsar på fler poliser genom högre löner och betald polisutbildning, 300 fler åklagare så att fler brott kan klaras upp och pengar till nya fängelseplatser så att de som lagförs också kan låsas in.

Sjuhärad är ett bra exempel på att Sverige är olika. Vi har både en av landets största städer och väldigt glesbefolkad landsbygd i vår valkrets. Den som vill få ordning på Sverige måste se till att det går att bo och leva i hela landet. Vi står upp för vårt skogsbruk och vår livsmedelsproduktion närhelst den angrips från vänster eller från EU.

Vi satsar på bredbandsutbyggnad så att alla har samma möjligheter att koppla upp sig mot en vårdcentral eller att jobba hemifrån. Vi sänker skatten på drivmedel med en krona per liter så att den som är beroende av bilen inte drabbas orimligt hårt av höga bränslekostnader. Vi ökar vägunderhållet så att vägarna kan hålla hög kvalitet istället för låg hastighet. Vi satsar på kortare vårdköer och bättre cancervård och mer undervisningstid i skolorna.

Om man på allvar vill minska utsläppen av koldioxid måste man se till att det finns gott om fossilfri el. Regeringen riskerar med sin politik hela elförsörjningen i landet. Vi moderater satsar på att utveckla nästa generations kärnkraft och storskalig inhemsk produktion av biobränslen och vätgas. Moderaterna satsar också avsevärt mer än regeringen på att fånga och binda koldioxid med så kallad CCS-teknik för att minska utsläppen. Vi satsar också stort på att öka möjligheten att ladda elfordon i hela landet.

De senaste åren har åtgärder mot samhällsproblemen fått stå tillbaka när regeringen istället fokuserat på att lösa interna samarbetsproblem. Moderaterna gör tvärtom. Vårt fokus är på att lösa de stora samhällsproblemen – och vi är redo att samarbeta med alla partier för att lyckas med det. Det är skattebetalarnas förväntningar på oss. Vi är samlingspartiet i svensk politik. Fast beslutna om att få ordning på Sverige.

Jan Ericson (M), riksdagsledamot från Sjuhärad, finansutskottet

Cecilie Tenfjord Toftby (M), riksdagsledamot från Sjuhärad, civilutskottet

Annons
Annons
Annons
Annons