Annons

Moderaterna: Skyll inte skjutningarna på Ulricehamns kommun

Företrädare för Moderaterna i Ulricehamn vänder sig emot Morgan Johanssons uttalande om att kommunerna behöver svara upp mot de satsningar staten gör. ”Det är inte Ulricehamns kommuns fel att det varit 15 skjutningar i polisregion Väst hittills i år”, skriver de.
debatt • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är inte Ulricehamns kommuns fel att antalet poliser per invånare är lägre nu än när Beatrice Ask var justitieminister. Eller att tre av fyra gängmord förblir ouppklarade”, skriver företrädare för Moderaterna i Ulricehamn i sin debattartikel.
”Det är inte Ulricehamns kommuns fel att antalet poliser per invånare är lägre nu än när Beatrice Ask var justitieminister. Eller att tre av fyra gängmord förblir ouppklarade”, skriver företrädare för Moderaterna i Ulricehamn i sin debattartikel.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det finns i dag inget annat EU-land där en så stor del av invånarna dör av gängskjutningar som i Sverige. I år är det fler dödsskjutningar hittills än någonsin tidigare. Föräldrar vågar inte låta sina barn gå hem själva efter fotbollsträningen – utan följer med så att inget ska hända på vägen hem. Tjejer och kvinnor är rädda för att röra sig ute ensamma på kvällen. Och många invånare är nu dessutom fångade i landsarrest på grund av att det inte går att förnya passet förrän nån gång nästa år. Och ansvarig minister; Morgan Johansson, fortsätter att skylla ifrån sig. Nu på kommunerna. Det inger inte förtroende.

”Vi måste göra Ulricehamn och Sverige tryggt igen, återupprätta lag och ordning och trycka tillbaka de kriminella gängen.”

”Kommunerna behöver svara upp på de stora satsningarna som staten gör” menar Johansson. Men det är inte Ulricehamns kommuns fel att första lediga tid för att förnya passet i Ulricehamn är i oktober. Det är inte Ulricehamns kommuns fel att det varit 15 skjutningar i polisregion Väst hittills i år. Det är inte Ulricehamns kommuns fel att antalet poliser per invånare är lägre nu än när Beatrice Ask var justitieminister. Eller att tre av fyra gängmord förblir ouppklarade. Det är inte Ulricehamns kommuns fel att det inte finns en fungerande nationell avhopparverksamhet på plats.

Annons

Det är Morgan Johansson, som i dagarna kritiserades av Riksdagens konstitutionsutskott för sina lögner om att fler gängmedlemmar nu hoppar av, som bär det yttersta ansvaret. Och angående de ”stora satsningarna”. Regeringen skjuter bara till två miljoner kronor till Polisen i vårbudgeten. Det räcker väl inte ens för att ersätta de polisbilar som förstörts under vårens upplopp?

Moderaterna satsar en halv miljard kronor extra på att stärka polisen – inte minst för att de ska kunna skaffa sig vattenkanoner, kroppskameror och komma till rätta med den akuta passkrisen. Halva riksdagen har precis uttryckt sitt samlade missnöje mot Morgan Johansson. För Moderaterna i Ulricehamn är det tydligt att han gjort tillräcklig skada. Vi måste göra Ulricehamn och Sverige tryggt igen, återupprätta lag och ordning och trycka tillbaka de kriminella gängen.

Det kommer att vara Moderaternas prioritet både lokalt, regionalt och nationellt. Bara så kan vi få ordning på Sverige.

Wiktor Öberg, Oppositionsråd

Sebastian Gustavsson, Gruppledare

Moderaterna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons