GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Miljöpartiet: Goda skäl för kommunen att fortsätta äga och utveckla Brunnsnäs

Miljöpartiet vill att kommunen behåller Brunnsnäs. "Vi måste förbereda oss för en klimatomställning där natur-, rekreations- och kulturvärdena är viktiga och en del av vårt framtida samhälle”, skriver företrädare för partiet.
Insändare • Publicerad 3 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Natur-, rekreations- och kulturvärdena som finns i Brunnsnäsområdet motiverar att kommunen fortsätter att äga och utveckla området, skriver företrädare för Miljöpartiet.
Natur-, rekreations- och kulturvärdena som finns i Brunnsnäsområdet motiverar att kommunen fortsätter att äga och utveckla området, skriver företrädare för Miljöpartiet.Foto: Pernilla Rudenwall

I en insändare skriver Socialdemokraterna att man vill sälja Brunnsnäs. Orsaken, säger man, är att det är ”svårexploaterat” . Man menar också att ta hand om kulturarvet som finns i området är för dyrt. Pengarna behövs på annat håll.

Socialdemokraterna klagar på att vårt kulturarv Säteriet kostar en halv miljon i underhåll och drift varje år. Detta är att bara säga halva sanningen och sakna helhetsbild. Det är tydligt att de natur-, rekreations- och kulturvärden som finns i Brunnsnäs har inget värde för Socialdemokraterna. Att kommunen nu äger Brunnsnäs-området och garanterar att dessa värden finns tillgängliga för oss kommuninnevånare har noll och intet värde för Socialdemokraterna. Det får inte kosta en halv miljon kronor att behålla Säteriets kulturarv, att vi kan vandra runt kommunens nyligen renoverade vandringsled på Åsakullen. Socialdemokraterna ignorerar att värdet av ekosystemtjänsterna i området vida överstiger den halva miljonen.

”Socialdemokraterna ignorerar att värdet av ekosystemtjänsterna i området vida överstiger den halva miljonen.”

Utvecklingen har sprungit från Socialdemokraterna och man ser inte längre helheten. Man tar natur-, rekreations- och kulturvärdena för något som är värdelöst, står i vägen för exploatering och kommunens utveckling. Detta är man ganska ensamma om. Vi förstår att i vårt framtida samhälle, vårt framtida Ulricehamn, måste vi förbereda oss för en klimatomställning där natur-, rekreations- och kulturvärdena är viktiga och en del av vårt framtida samhälle. Här måste kommunen gå i bräschen, ta ansvar och vara förebild för alla vi som bor i Ulricehamn.

Håller du med om att kommunen ska ta ansvar för det gröna klimatsmarta Ulricehamn?

Håller du med om att natur, rekreation och kultur är viktiga och har ett högt värde?

Då ska du rösta på Miljöpartiet i valet den 11 september.

Tillsammans gör vi Ulricehamn bättre och skapar ett samhälle förberett för det förändrade klimatet.

Arne Fransson KF-ledamot och gruppledare

Ingemar Basth KF-ledamot

Kerstin Berggren KS-ledamot

Miljöpartiet i Ulricehamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.