Annons

Mikael Dahl, (C): Vårt engagemang för funktionshindrade visar sig i allt vi gjort

Mikael Dahl, (C), biträdande kommunalråd, berättar i insändaren om några satsningar som gjorts under mandatperioden som riktar sig till personer med funktionshinder.
Insändare • Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mikael Dahl (C), pekar i sin insändare på de åtgärder som riktar sig mot funktionshindrade personer som genomförts under den senaste mandatperioden i Ulricehamn.
Mikael Dahl (C), pekar i sin insändare på de åtgärder som riktar sig mot funktionshindrade personer som genomförts under den senaste mandatperioden i Ulricehamn.Foto: Bjˆrn Larsson Rosvall/TT

Till att börja med vill jag hylla vår fantastiska personal som jobbar inom sektor välfärd, dom arbetar varje dag med individens bästa i centrum.

FUB skriver i en insändare den 1 september att politiken i Ulricehamn har ett lågt intresse och engagemang för funktionshindrade. Detta håller jag inte med om.

Annons

Under mandatperioden så har vi genomfört många satsningar för personer med funktionshinder eller funktionsnedsättning.

Här kommer några exempel:

• Vi har byggt en tillgänglighetsanpassad slinga på Lassalyckan.

• Ombyggnation och tillbyggnad av gruppbostäderna vid Fållan och Markuslyckedreven. Näst på tur är gruppbostaden vid Nillas väg.

• Tillgänglighetsanpassat ett flertal busshållplatser.

• Byggt ut daglig verksamhet vid Fållorna och utökat med fler grupper.

• Flyttat Överskottslagret till mer tillgänglighetsanpassade lokaler.

• Skapat en ny bas för personer med beslut enligt socialtjänstlagen, och knutit lägenheter till basen.

• Öppnat en ny gruppbostad vid Åsundavy.

• Tillgänglighetsanpassat sessionssalen i stadshuset.

Annons

• Tagit fram riktlinjer för hantering av kontanter och kortbetalningar.

• Reviderat riktlinjerna för färdtjänst, för att underlätta hämtning och lämning på förskola.

”Om vi får förtroendet att fortsätta att leda kommunen så kommer vi bland annat ta fram en ny funktionshinderpolitik för Ulricehamns kommun.”

Dessa satsningar gör vi för att personer med en funktionsnedsättning har rätt till ett självständigt liv, och för att underlätta vardagen för personer med funktionshinder.

Vi har också ett uppdrag att samverka med organisationer som företräder dessa grupper, och det gör vi vid fem tillfällen per år i det kommunala rådet för funktionsnedsättningsfrågor.

Om vi får förtroendet att fortsätta att leda kommunen så kommer vi bland annat ta fram en ny funktionshinderpolitik för Ulricehamns kommun. Arbetet ska vara tvärsektoriellt, då dessa frågor löper igenom alla våra verksamheter. Projekteringen av nya gruppbostäder kommer att fortsätta för att möte det faktiska behovet. Tillgänglighetsanpassa fler kommunala byggnader. Och vi ska genomföra tillgänglighetsanpassningen av gågatan.

Mikael Dahl (C)

Biträdande kommunalråd

Annons
Annons
Annons
Annons