Annons

Med färg för allas lika värde

När man läst om Niklas Sundling och SD:s invändningar mot Pride så undrar man. Är symboler för allas lika värde ett vänsterpolitiskt påfund?, skriver Nils R Larsson.
Insändare • Publicerad 7 september 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I linje med Niklas Sundlings (SD) uppfattning om prideflaggans färger bör väl spårstolparna vid Brunnsnäs ändras till svart, brunt och grått, skriver insändaren.
I linje med Niklas Sundlings (SD) uppfattning om prideflaggans färger bör väl spårstolparna vid Brunnsnäs ändras till svart, brunt och grått, skriver insändaren.Foto: ANNIKA AF KLERCKER / TT

I dag gick jag ute vid Brunnsnäs, på ett av de vackra nyanlagda spår som finns att välja på. Spårstolparna visar rött, grönt och gult till stor del lika regnbågen och tillika Prideflaggans färger. Symbol för alla människors lika värde. För oss alla en vikt i guld, men för alla vars resa i livet på grund av att att man inte ”är som alla andra” en kamp för överlevnad.

”Ni som ser Pride som symbolen för allas lika värde, uttryck detta gemensamt.”

När man då läst om Niklas Sundling och SD:s invändningar mot Pride så undrar man. Är symboler för allas lika värde ett vänsterpolitiskt påfund? Att HBTQ och mentala funktionshinder skulle vara politiska påhitt? Vidare att biologisk mångfald, som enligt allt seriöst forskningsunderlag är grunden till människans överlevnad, skulle vara påhitt ifrån den politiska vänstern? Vilken värld förutom den som går under leder dessa villfarelser till. Inte har någon med dessa ståndpunkter någonsin fört världen dit vi alla behöver för att överleva.

Annons

I linje med Sundlings uppfattning om prideflaggans färger bör väl spårstolparna vid Brunnsnäs ändras till svart, brunt och grått. Det passar hans partis linje, men knappast någon annan med ett hopp om jämlikhetens lika värde. Så, politiker i Ulricehamn. Ni som ser Pride som symbolen för allas lika värde, uttryck detta gemensamt. Då vet vi vilka partier som tycker så.

Nils R Larsson, Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons