Annons

Mattias Bengtsson, SD: Protesterna mot Sverige är protester mot islamkritiken

Vi ska inte låta islamister diktera vilka fri- och rättigheter vi ska ha i Sverige, skriver Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna i Ulricehamn.
Insändare • Publicerad 8 augusti 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Är det verkligen kränkande att koranen bränns? Enligt en muslimsk sajt är bränning ett rekommenderat sätt att destruera en koran, skriver Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.
Är det verkligen kränkande att koranen bränns? Enligt en muslimsk sajt är bränning ett rekommenderat sätt att destruera en koran, skriver Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nu när islamistiska diktaturer genom hot om våld försöker pressa Sverige är det mer än någonsin viktigt att vi står upp för våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter!

Borde det verkligen vara kränkande för en muslim att koranen bränns?

Annons

På sajten quranacademy.se kan man ladda ner ett dokument som behandlar hur man ska handskas med Koranen. Detta dokument med titeln ”Hur ska vi handskas med koranen till vardags” innehåller en mängd punkter men den intressanta i sammanhanget är punkt 9 som behandlar destruktion av en koran.

I den punkten nämns tre sätt att destruera en koran på 1. Att gräva ner den 2. Att bränna den 3. Använda en dokumentförstörare.

Att bränna upp en koran är alltså något som inte bara är tillåtet inom islam utan dessutom ett direkt rekommenderat sätt att destruera en koran på!

Så vad är det egentligen som attackeras genom alla de antisvenska manifestationerna runt om i den muslimska världen och som tyvärr flera svenska politiker hakat på?

”Charlie Hebdo brände ingen koran men de blev måltavlor för islamister.”

Det kan knappast vara just brännandet, eftersom det ju är ett påbjudet sätt att destruera en koran på, utan istället det offentliga manifesterandet att man är emot islam. Det är DET som är målet!

Charlie Hebdo brände ingen koran men de blev måltavlor för islamister, det samma med danska Jyllandsposten, samma sak med Lars Wilks, det samma med Salman Rushdie.

Koranen, så väl som bibeln eller mormons bok, är historiska dokument och som sådana är det sällan en bra idé att låta sådant brännas, sådana ska istället bevaras. Men vi undrar varför alla politiska utspel om att lagligen begränsa att kränka religion helt uteblev när det gällde utställningen ”Piss Christ” där man sänkte ner Jesus på korset i ett akvarium fyllt med blod och urin. Vart tog debatten vägen när fotoutställningen ”Ecce homo” var aktuell? Samma politiker som i dag vill inskränka yttrandefriheten gällande islam, stod helt och hållet på yttrandefrihetens sida och försvarade dessa provokationer.

Det är sällan en bra idé att vara provokatör enbart för provokationens skull. Men, om vi tillåter islamister att flytta fram sina positioner i Sverige och diktaturer att via hot om våld diktera vilka fri- och rättigheter som ska gälla i Sverige, vad har vi då kvar att försvara?

Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.
Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.Foto: Pernilla Rudenwall

Mattias Bengtsson

för Sverigedemokraterna i Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons