Annons

Lillemor Tapper: Visa respekt i diskussionen om hundrastgård

Lillemor Tapper uppskattar inte Henrik Ericksons formuleringar i krönikan om hundrastgård i lördagens UT.
Insändare • Publicerad 17 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Henrik Erickson skrev nedlåtande om oss hundägare i sin krönika, skriver Lillemor Tapper i sin svar till UT:s chefredaktör. Bilden visar fyrfota och tvåbenta medlemmar ur föreningen Svenljunga hundrastgård.
Henrik Erickson skrev nedlåtande om oss hundägare i sin krönika, skriver Lillemor Tapper i sin svar till UT:s chefredaktör. Bilden visar fyrfota och tvåbenta medlemmar ur föreningen Svenljunga hundrastgård.Foto: Anders Egle

Jag håller med dig i att allt skall göras i rätt ordning, det är helt rätt och det är mycket jobb som måste läggas ner på det. Man måste som du skriver hjälpas åt från alla håll för att genomföra detta, men allt går, bara viljan arbete, pengar och samarbete finns.

Annons

Men nu till det som gjorde mig arg. Det var på det nedlåtande sätt du skrev om oss hundägare; ”Som en kull mopsvalpar som härjar runt” och ”sin jycke i snodd”. Jag antar att du inte har en egen hund, eller?

”Man kan skriva och prata om olika saker, men visa respekt mot i detta fall, hund och dess ägare utan att vara tyken.”

Man kan skriva och prata om olika saker, men visa respekt mot i detta fall, hund och dess ägare utan att vara tyken, vilket jag tycker du är med dessa uttalanden och ord.

Sedan läser jag vidare om dessa miljoner kronor som skall delas ut av kommunen. Som vanligt får ridklubben minst. Jag tror att de kliar sig mest i huvudet av alla med rätta.

Denna ridklubb byggdes 1984-85 och vi var ett stadigt gäng som slet med byggnationen och har kämpat i många år för att överleva eftersom kommunen inte har förstått att vara med och satsa pengar på denna så viktiga fritidsverksamhet. Denna miljon som ridklubben förhoppningsvis kommer att få räcker ingenstans knappt.

Ridklubben har cirka 400 medlemmar, det är ganska mycket. Jag tycker att Ulricehamns kommun borde skämmas som inte förstår vikten av att ha en bra, fin och fungerande ridklubb. Då menar jag även anläggningen som i dag är under all kritik, men där lägger inte kommunen några större pengar och det är sorgligt. Det är så viktigt med en väl fungerande ridklubb för varje stad och kommun med självaktning.

Jag föreslår att kommunstyrelsen i samlad trupp åker ut på ett ordentligt studiebesök, tittar in i alla skrymslen och rum och ser hur nedslitet det är. Tänk om, och börja förstå hur oerhört viktigt ridklubben är för barn, ungdom, handikappade och vuxna.

Och du Henrik, ja, dom kliar sig säkert i huvudet över miljonen dom kanske får, men snälla gör dig inte lustig över oss djurägare.

Lillemor Tapper

Annons
Annons
Annons
Annons