Annons

Låt medborgarna vara med i beslutet kring kulturhuset

Kulturhus på Marknadsplatsen, är det verkligen vad ulricehamnarna vill ha? undrar signaturen ”Lojsan”
insändare • Publicerad 5 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Politiker! Varför inte ta chansen att lyssna på vad era väljare vill? Samla till ett möte för allmänheten, skriver signaturen ”Lojsan”.
Politiker! Varför inte ta chansen att lyssna på vad era väljare vill? Samla till ett möte för allmänheten, skriver signaturen ”Lojsan”.Foto: Pernilla Rudenwall

Så var beslutet taget, Ulricehamn får ett kulturhus på marknadsplatsen.

Frågan är bara, är det detta ulricehamnarna vill?

Annons

På nätet diskuteras det flitigt och oavsett vad vissa politiker tycker om det så visar det på ett stort missnöje bland folket. De flesta vill ha en lättparkerad, lättåtkomlig parkering även i fortsättningen. De vill ha öppna ytor och inte bygga igen de som ytor som finns.

Informationen om var nya parkeringar ska inrättas är bristfällig, eller snarare inte klart. Man får olika visioner och versioner beroende på vem man frågar, vilket gör att oron och missnöjet blir ännu större.

”Informationen om var nya parkeringar ska inrättas är bristfällig, eller snarare inte klart.”

Politiker! Varför inte ta chansen att lyssna på vad era väljare vill? Samla till ett möte för allmänheten. Ge dom chans att ställa frågor till just er, få höra era argument. Få chans att förklara vad ni vill och kanske rädda kvar kommuninvånarnas förtroende? I nuläget bemöts det som skrivs ofta ganska nonchalant av de politiker som väljer att svara de kommuninvånare som ställer frågor och därför blir det ofta ganska så hätsk stämning, från alla håll.

Att vi behöver ett nytt bibliotek är nog de flesta medvetna och överens om, men ska det vara grunden till ett beslut som går emot större delen av kommunens invånare?

Lyssna, svara och förklara, ta till er vad era väljare säger och vill. Låt medborgarna vara med, det är det som är demokrati och ansvar. Det är det som bygger förtroende även i framtiden. Det är delaktighet som gör att medborgarna även i fortsättningen kommer att trivas i Ulricehamns kommun.

Lojsan

Annons
Annons
Annons
Annons