Annons

Kommuninvånarna bör behandlas lika

Svar till Klas Redin (S), UT 16/3.
Insändare • Publicerad 27 mars 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför gynnar S invånare i Hössnaområdet? Är de viktigare än invånare i Ätradalen och Hökerum, undrar skribenten.Foto: Pernilla Rudenwall

Som vanligt har politiker svårt för frågor och påståenden. Varför gynnar S invånare i Hössnaområdet? Är de viktigare än invånare i Ätradalen och Hökerum?

Om jag förstår Redin rätt så visade forskningen före 2018 att en skola med över 1 000 elever var bäst. Efter 2018 visar forskningen att det är bäst med två skolor med 500–600 elever, är det så jag ska tolka ditt svar?

Annons

Redin skriver att det är viktigt att "både lokaler och verksamhet bygger på den senaste forskningen". Vad säger forskningen om lokalerna?

”Det vore bra om Redin kunde redogöra för hur forskningen har ändrat sig,”

Tror verkligen Redin att skolresultaten blir bättre i en ny skola? Moduler som Redin vill ha kan vara bra av en anledning, det kan användas under tiden som Stenbocksskolan fräschas upp invändigt. Då räcker det att bygga en ny skola i centralorten. Efter några år kan skolresultaten jämföras, först då vet vi om Redin med flera har rätt. Ätradalsskolan får också en uppfräschning givetvis.

Det vore bra om Redin kunde redogöra för hur forskningen har ändrat sig, redovisa också var det går att läsa.

Klas Redin är en offentlig person med lön från kommunen, medan jag däremot är en privatperson med åsikter som väljer att vara anonym. Det tycker jag att Redin ska acceptera.

En ulricehamnare

Annons
Annons
Annons
Annons