unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kommunen är mer än Ulricehamn

Ska Ulricehamn öka i befolkning så ska man nog satsa mer på ytterområdena, anser Rune Jakobsson.
Det känns som att man sedan 1974 mest har sett till att expandera centralorten. Men hur känns det att bo i Blidsberg, där man står i valet om man ska åka mot Falköping eller Ulricehamn, frågar sig insändaren.
Det känns som att man sedan 1974 mest har sett till att expandera centralorten. Men hur känns det att bo i Blidsberg, där man står i valet om man ska åka mot Falköping eller Ulricehamn, frågar sig insändaren.
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Som det är nu sedan den senaste kommunsammanslagningen satsas allt för mycket på centralorten, och där är inte Ulricehamn unikt. Men hur skulle det vara om Gällstad och Blidsberg hade vårdcentral?

Landsbygdens överlevnad har stor betydelse för Ulricehamn. Hur mycket satsas på detta? Det känns som att man sedan 1974 mest har sett till att expandera centralorten. Men hur känns det att bo i Blidsberg, där man står i valet om man ska åka mot Falköping eller Ulricehamn?

quote
Att satsa allt på centralorten Ulricehamn kan vara en bekväm lösning för politikerna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ut.se, appen MinUT och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 109 kr)

Falköping har utverkats med ett stort utbud, med många affärer som saknas i Ulricehamn. Och varför ska de etableras här? Och vad händer om Trädet och Blidsberg tycker att de har mer samhörighet med Falköping än Ulricehamn? Dessutom finns den närmaste affären i Åsarp.

Det är lite samma med Gällstad, där Dalstorp lätt kan känna mer samhörighet till Tranemo än Ulricehamn.

Detta innebär ju att Ulricehamns folkmängd minskar istället för att öka, som man hoppas på sedan motorvägen byggdes mot Borås och Göteborg.

Hur många boendeplatser finns det mellan Göteborg och Ulricehamn? Härryda, Bollebygd, Borås och så vidare. Varför satsar inte Ulricehamn mer på Hökerum till exempel? Där finns fin miljö för barnfamiljer och många andra fördelar.

Ja, detta med att satsa allt på centralorten Ulricehamn kan vara en bekväm lösning för politikerna. Men ska Ulricehamn öka i befolkning så ska man nog satsa mer på ytterområdena och inte allt på centralorten.

Rune Jakobsson