Annons

KD lierar sig med mörka krafter

Hur kan ett parti som ska företräda kristna värderingar tänka sig att regera med SD, undrar Rune Jakobsson.
Insändare • Publicerad 12 september 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag trodde att KD skulle ha vissa kristna värderingar, där man ibland talar om Guds godhet, skriver insändaren.
Jag trodde att KD skulle ha vissa kristna värderingar, där man ibland talar om Guds godhet, skriver insändaren.Foto: Anders Wiklund/TT

Allt efter att tiden går ser vi hur KD lutar sig mot SD. Jag trodde att KD skulle ha vissa kristna värderingar, där man ibland talar om Guds godhet. Men dagligen hör och ser man hur de talar om strängare straff och andra uttryck som för tankarna till piskan och inte till moroten, som bör vara mer för mänsklighetens bästa.

Kanske de lever kvar i de tider som vår kyrka företrätt sedan lång tid tillbaka, där man tyckte det var rätt när överheten bestraffade sådana som inte följde deras vilja.

”Hur blir det med radio och tv om SD får bestämma?”
Annons

Ja, hur som helst så är det inte lätt att förstå för den som kritiskt läst igenom SD:s partiprogram, hur ett parti som ska företräda kristna värderingar kan tänka sig att regera med detta parti.

När man talar med sympatisörer till SD och ställer frågan om de har läst partiprogrammet brukar svaret bli nej, med tillägget att de förstår ändå. Var får vi informationen från nu? Och hur blir det med radio och tv om SD får bestämma?

Om man tänker efter så kanske SD och KD har betydligt mer gemensamt än vad vi kan tro.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons