Annons

Jag har fått ett elstöd jag inte behöver

Jag vill hellre ha politiker som fördelar stöd till de som bäst behöver det, skriver Karin Vendt.
insändare • Publicerad 14 mars 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det viktiga budskapet om att alla behöver hjälpas åt med att hålla nere elförbrukningen har kommit i skymundan, skriver Karin Vendt.
Det viktiga budskapet om att alla behöver hjälpas åt med att hålla nere elförbrukningen har kommit i skymundan, skriver Karin Vendt.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu betalas elstöden ut. Mitt hushåll får pengar trots att vi kommit billigt undan på grund av fastprisavtal. Att stödet fördelas på detta sätt träffar fel och gör dessutom att det viktiga budskapet om att alla behöver hjälpas åt med att hålla nere elförbrukningen har kommit i skymundan.

”För oss som inte har drabbats så hårt och som hade klarat oss utmärkt utan är det felaktigt använda pengar.”

Att de som verkligen behöver detta stöd får hjälp är bra och befogat. Men för oss som inte har drabbats så hårt och som hade klarat oss utmärkt utan är det felaktigt använda pengar – hellre vill jag ha politiker som fördelar stöd till de som bäst behöver det. Hellre vill jag ha politiker som samtidigt uppmuntrar och uppmanar oss som kan att vara en del av lösningen. En lösning som innebär att göra vad vi kan för att solidariskt dela på resurserna och spara på elen.

Karin Vendt

Annons
Annons
Annons
Annons