Jag blockerar bara djupt otrevliga konton

Svar till Göran Andersson, UT 14/1.
Insändare • Publicerad 16 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag ser det som min skyldighet att försöka hålla rent i mina egna trådar och främja en trevlig debatton, skriver Jan Ericson.
Jag ser det som min skyldighet att försöka hålla rent i mina egna trådar och främja en trevlig debatton, skriver Jan Ericson.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Jag vet inte vem Göran Andersson är, inte heller vad han kallar sig på Twitter. Men för mig är saken väldigt enkel. Jag har varit aktiv på Twitter sedan 2011 och har nära 22 000 följare.

”Kan man inte leva upp till detta får man debattera med andra på Twitter.”

Under de snart tio år jag debatterat på Twitter har jag bara blockerat ett par dussin personer. I dessa fall uteslutande för att de uttrycker hot, tydlig rasism, återkommande använder svordomar och könsord som tillmäle, eller uttalar mycket nedlåtande eller otrevliga påhopp på mig själv, andra personer i mina trådar eller utomstående personer.

Jag ser det som min skyldighet att försöka hålla rent i mina egna trådar och främja en trevlig debatton. Kan man inte leva upp till detta får man debattera med andra på Twitter – jag är inte intresserad. Uppenbarligen har Göran Andersson inte levt upp till detta, och då har han bara sig själv att skylla.

Jan Ericson (M), riksdagsledamot från Sjuhärad