Annons

Ingemar Basth: Den äkta koranen får bara hanteras av muslimer enligt islam

Personer som inte är muslimer ska inte hantera en äkta koran, skriver Ingemar Basth, Miljöpartiet, i ett svar till Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.
insändare • Publicerad 17 augusti 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Icke muslimer får bara hantera koranöversättningar, skriver Ingemar Basth, Miljöpartiet, i ett svar till Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.
Icke muslimer får bara hantera koranöversättningar, skriver Ingemar Basth, Miljöpartiet, i ett svar till Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.Foto: Håkon Mosvold Larsen

I Ulricehamns tidning den 8 augusti så påstår Mattias Bengtsson SD i en insändare att det är okej för en muslim att bränna upp koranen och att detta skulle vara ett rekommenderat sätt att hantera koranen på. Som stöd för sina argument så hänvisar han till internetplatsen quranacademy.se. Där finns det enligt Bengtsson en text som stödjer det han påstår. Detta är direkt felaktigt. Texten som han hänvisar till lyder som följer: ” Om du vill bli av med en sliten koran så ska du antingen begrava den under marken eller bränna upp den. Det går också att förstöra den med dokumentförstörare.”

Det innebär att en muslim får bränna en ”sliten” koran, inte vilken koran som helst.

Annons

Vidare så kan man läsa följande: ”Det är okej att ge bort en koranöversättning som present till en icke muslim, men inte koranen. Den får man inte ens ge bort till icke muslimer”.

”Det är okej att ge bort en koranöversättning som present till en icke muslim, men inte koranen.”

Det innebär att den äkta koranen bara får hanteras av muslimer inte av andra. Hur Mattias Bengtsson kommer fram till sina egna slutsatser ifråga om hur man hanterar koranen är höljt i dunkel. Är det populism, propaganda eller någon annan agenda? SD tycks se alla muslimer som presumtiva terrorister och senaste tidens uttalande av deras rikspolitiker stödjer ju det antagandet. En mycket tråkig utgångspunkt enligt mitt sätt att se på saken.

Ingemar Basth, Miljöpartiet Ulricehamn.
Ingemar Basth, Miljöpartiet Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall

Ingemar Basth

Miljöpartiet Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons