Annons

Impulserna till koranbränningar kan komma från Ryssland

Turkiets och Rysslands många band har kopplingar både till koranbränningarna i Sverige och landet Nato-ansökan, skriver signaturen M.B.
insändare • Publicerad 3 augusti 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den högerextreme danske politikern Rasmus Paludan har bränt koranen i Sverige vid flera tillfällen.
Den högerextreme danske politikern Rasmus Paludan har bränt koranen i Sverige vid flera tillfällen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Är det ingen som fattat vad dessa koranbränningar går ut på? Putin och Erdogan är mycket goda vänner och den förstnämnde vill absolut inte att Sverige ska bli medlem i Nato. Skulle inte alls bli förvånad om dessa koranbränningar har iscensatts av Turkiet och sedan säger man därifrån: ”Titta så Sverige och svenskarna bär sig åt mot vår heliga skrift.”

”Turkiet och Ryssland har en mycket omfattande handel med varandra så det skulle inte alls förvåna mig om impulserna till koranbränningarna ytterst kommer från Ryssland.”

Turkiet och Ryssland har en mycket omfattande handel med varandra så det skulle inte alls förvåna mig om impulserna till koranbränningarna ytterst kommer från Ryssland.

Annons

Den observante kanske har noterat att det inte är några etniska svenskar, förlåt uttrycket, som står bakom dessa bränningar. Senast var det en irakisk man som utförde det. Stefan Lövens ord kan inte passa bättre in i sammanhanget: ”Vi har varit naiva”.

M.B

Annons
Annons
Annons
Annons