Henrik Erickson: En genomgång bortom sakfrågorna

Chefredaktör Henrik Erickson svarar på synpunkterna från Mikael Levander (NU).
Insändare • Publicerad 6 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett parti som starkt prioriterar kärnverksamheterna och är emot privata alternativ inom skolan, har en lutning mot vänster, menar Henrik Erickson, chefredaktör på UT i sitt svar till Mikael Levander (NU).
Ett parti som starkt prioriterar kärnverksamheterna och är emot privata alternativ inom skolan, har en lutning mot vänster, menar Henrik Erickson, chefredaktör på UT i sitt svar till Mikael Levander (NU).Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den här lördagens chefredaktörskrönika var speciell med en genomgång av partiernas syn på kommunens roll i ett utzoomat perspektiv, bortom sakfrågorna.

Ett parti som starkt prioriterar kärnverksamheterna, vill att kommunen ska vara mer aktiv på bostadsmarknaden, vill ta bort chefsled och lägga mer pengar på personalen, är emot privata alternativ inom exempelvis skolan samt kan tänka sig att höja skatten om det krävs har enligt mitt synsätt en lutning åt vänster.

Om många UT-läsare, likt Mikael Levander, har svårt att skilja på krönikor/ledartexter och nyheter i UT måste vi som tidning bli tydligare. Min bild är att de flesta förstår den skillnaden och att UT inte vacklar sin demokratiska roll.

Henrik Erickson

chefredaktör

Ulricehamns Tidning