Har Stenbocksskolan hört talas om pandemin?

På Stenbocksskolan är allt som vanligt. För just i klassrummen är coronan vara som bortblåst, skriver insändaren.
Insändare • Publicerad 15 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
25 elever kan sitta knappt en halvmeter ifrån varandra i ett trångt rum med dålig ventilation, skriver Elev på Stenbocksskolan.
25 elever kan sitta knappt en halvmeter ifrån varandra i ett trångt rum med dålig ventilation, skriver Elev på Stenbocksskolan.Foto: Axel Noren

Coronapandemin. Ett allvarligt globalt läge där alla måste hjälpas åt att minska smittspridningen. Men på Stenbocksskolan är allt som vanligt. För just i klassrummen verkar coronan vara som bortblåst.

25 elever kan sitta knappt en halvmeter ifrån varandra i ett trångt rum med dålig ventilation. Samma regler som gäller ute i samhället verkar inte gälla i skolan. Dock gäller regeln att man vid minsta symtom ska stanna hemma. Men detta kan leda till att man missar en hel veckas undervisning bara på grund av lätt snuva.

Men ändå är det viktigaste att hålla eleverna i skolan för att undervisningen ska pågå som vanligt. Därför måste åtminstone ett val till distansundervisning finnas. Speciellt då man är hemma med lätta symtom eller då man själv eller någon i ens familj är i riskgrupp.

”Bussarna är också ett stort problem, då många av dem är fulla och nästan ingen har munskydd.”

Eller varför inte skicka hem en årskurs i taget för att åtminstone begränsa antalet personer i skolan? Annars kan det finnas möjlighet för elever som inte klarar av distansundervisning eller inte vill vara hemma att vara i skolan, men ändå hålla avstånd.

Bussarna är också ett stort problem, då många av dem är fulla och nästan ingen har munskydd. Och trots påtryckningar på rektorn från både lärare, elever och vårdnadshavare får man bara svaret: ”Ni ungdomar smittar inte i lika stor utsträckning som vuxna”, vilket inte stämmer. Men det är inte det högst uppsatta som utsätts för den värsta smittan. Det är de lärare och elever som varje dag ofrivilligt träffar flera hundra människor. Vi vill ha riktiga svar och handlingar!

Elev på Stenbocksskolan