Annons

Håll isär kyrka och stat

Svar till Carl-Johan Henriksson, UT 3/4.
Insändare • Publicerad 15 april 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Religion ska inte driva vår regerings beslut, utan de besluten ska grundas på en demokratisk modell som drivs av fria val, anser Pascal Andrén.
Religion ska inte driva vår regerings beslut, utan de besluten ska grundas på en demokratisk modell som drivs av fria val, anser Pascal Andrén.Foto: Don Campbell

Carl-Johan Henriksson ställer sig frågan varför vår regering inte uppmanar invånarna till bön i dessa tragiska tider. Även om jag förstår betydelsen och vikten av vad tron innebär för en kristen människa, eftersom jag själv kommer från en kristen bakgrund, så måste man invända mot en sådan frågeställning.

Även om jag som sagt förstår tanken bakom insändaren och att det är omtanke som är drivkraften så lever vi trots allt i en sekulär stat. Religion och stat är separerade och varken bör eller ska höra ihop. Religion ska inte driva vår regerings beslut, utan de besluten ska grundas på en demokratisk modell som drivs av fria val.

”Religion och stat är separerade och varken bör eller ska höra ihop.”
Annons

Det är inte regeringens uppgift att uppmana invånarna i vårt land att tro på Gud, det är kyrkans uppgift. Det är inte heller regeringens uppgift att informera invånarna om bönens kraft, det är kyrkans uppgift. Om något av dessa budskapen inte lyckas nå ut till invånarna så är inte detta någon annans fel än kyrkan själv.

Om Carl-Johan Henriksson är missnöjd med att budskapet inte verkar nå fram till invånarna så kanske det är dags för hans kyrka att göra en kraftansträngning?

Pascal Andrén

Annons
Annons
Annons
Annons