Gör som Island och slopa tvångsbältning inom psykiatrin

Signaturen ”En som vill ha förändring” vill ha just förändring inom psykvården.
Insändare • Publicerad 12 mars 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Signaturen ”En som vill ha förändring” vill se förändringar inom psykvården i Sverige.
Signaturen ”En som vill ha förändring” vill se förändringar inom psykvården i Sverige.Foto: Johan Nilsson/TT

Jag tycker det är mycket som inte går helt rätt till med psykiatrin i Sverige. Om man har otur och inte får så bra betyg eller har tufft att få jobb kanske man börjar dricka och känner en slags ”efter-skolan-hopplöshet”. Det ena leder till det andra så gör man dumheter när man dricker. Kanske hämtar polisen en för att köra in en till psykiatrin vilket är en traumatisk situation bara att sitta i polisbil och bli inlåst.

”Psykiatrin är också på många sätt traumatisk, man kan bli tvingad till att äta mycket medicin och bli tvångsbältad och isolerad från samhället.”

Psykiatrin är också på många sätt traumatisk, man kan bli tvingad till att äta mycket medicin och bli tvångsbältad och isolerad från samhället. Man vet inte hur lång tid man ska vårdas inom psykiatrin och man får medicin som kostar pengar och gör en överviktig. Viss personal är bra och annan personal kanske inte ska arbeta med människor.

Svensk psykvård kan förbättras på många sätt. På Island har de slopat tvångsmedicinering och tvångsbältning.

En som vill ha förändring

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.