Annons

Fortsätt att hålla er på marken

Låt det minskade flygandet förbli ett trendbrott, uppmanar Boel Vallgårda.
Insändare • Publicerad 26 september 2020
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Världens länder har satt som mål att halvera utsläppen detta årtionde. För att det ska lyckas är det inte rimligt att för nöjes skull åter sätta sig i en flygplansstol, anser skribenten.
Världens länder har satt som mål att halvera utsläppen detta årtionde. För att det ska lyckas är det inte rimligt att för nöjes skull åter sätta sig i en flygplansstol, anser skribenten.Foto: Heiko, Junge

Denna vecka är dagen lika lång som natten. Inte bara här i norr, utan runt hela vårt klot. Om inte förr, är det nu dags att tänka på alla våra systrar och bröder, som lever i dag och de som lever om 30 år. Tänka på att vi alla delar samma jord och luft.

”Bara en flygtur till södra Spanien innebär motsvarande ett ton koldioxidutsläpp.”

Världens länder har satt som mål att halvera utsläppen detta årtionde och det kräver handling av alla: politiker, företagare och oss enskilda. För att det ska lyckas är det inte rimligt att för nöjes skull åter sätta sig i en flygplansstol.

Annons

Bara en flygtur till södra Spanien innebär motsvarande ett ton koldioxidutsläpp. Låt det minskade flygandet förbli ett trendbrott, för det finns en större kris än pandemin och den kräver stor beslutsamhet av oss alla.

Boel Vallgårda, aktiv i Vi håller oss på jorden

Annons
Annons
Annons
Annons