Annons

Förälder: Mina barn fick stå på 200-bussen mot Borås

Vad händer med passagerarna vid en olycka när det finns många stående på buss 200? frågar sig föräldern Maria i sin insändare.
insändare • Publicerad 21 september 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mina barn är elva och fjorton år, och deras första bussresa var ståendes på motorvägen, skriver föräldern Maria.
Mina barn är elva och fjorton år, och deras första bussresa var ståendes på motorvägen, skriver föräldern Maria.Foto: Pernilla Rudenwall

Mina barn har börjat åka 200-bussen mellan Ulricehamn och Borås. Det är i dag lagkrav på att ha bälte på sig om man sitter ner, MEN det är lagligt att stå upp på bussen som åker på motorvägen. Jag fick svaret att man kör tio kilometer i timmen långsammare om man har stående passagerare, något som inte kommer hjälpa ett skit vid en krock eller om de kör av vägen. Jag är också väldigt skeptisk till att det sker, för i appen kan man se att bussen kör i kapp. Det är ofta många ungdomar som får stå från Hökerumsmotet, undrar om deras föräldrar vet om detta och om de tycker att det är okej?

Ska det behöva hända något (en olycka) för att det ska bli en förändring? Även om det är lagligt tycker jag att Västtrafik kan föregå med gott exempel och inte tillåta stående på bussen.

”Även om det är lagligt tycker jag att Västtrafik kan föregå med gott exempel och inte tillåta stående på bussen.”
Annons

Mina barn är elva och fjorton år, och deras första bussresa var ståendes på motorvägen. De såg inget konstigt eller fel i det då, då de inte var ensamma om det, det var säkert tio stycken som stod upp. Men jag blev förskräckt.

Maria

Annons
Annons
Annons
Annons