Finns det plats för Sveriges alla campare?

Campingplatser är fullbokade den här sommaren. Kvar finns uppställningsplatser för dem som har tur, skriver Rune Jakobsson.
Insändare • Publicerad 29 juni 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför ska man ha en motor om man inte tänkt sig att åka en sväng från campingplatsen, frågar sig skribenten.
Varför ska man ha en motor om man inte tänkt sig att åka en sväng från campingplatsen, frågar sig skribenten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Många har skaffat sig husbil eller husvagn och vill känna viss frihet. Och visst kan det vara en skön känsla med den friheten. Men hur ser det ut i verkligheten?

Vildcamping söder om Gävle är väl inte möjlig längre då för många misskött sig, samtidigt som antalet ökat från år till år. Campingplatser är fullbokade den här sommaren. Kvar finns uppställningsplatser för dem som har tur.

”Frågan är ju vart camparna ska ta vägen, och var frihetskänslan med campingen tagit vägen.”

Men hur är det då med frihetskänslan som lätt kan bytas mot planerande och oro. Hur går det med dem som vill avyttra sina husbilar? Vi ser ju varje sommar massor av husbilar som står vid försäljningarna och är utannonserade i olika medier. Det måste vara ett konststycke att hålla priserna uppe under rådande omständigheter.

Hur går det då att åka till andra länder? De som kommer från andra länder till Sverige lämnar väl platser till svenska campare, men campingplatserna är ju trots allt fulla för sommaren. Ja, frågan är ju vart camparna ska ta vägen, och var frihetskänslan med campingen tagit vägen.

För varför ska man ha en motor om man inte tänkt sig att åka en sväng från campingplatsen för att eventuellt ställa sig tillsammans med andra campare på någon uppställningsplats om de har tur?

Rune Jakobsson