Annons

Emma, 10 år: ”Jag har varit så glada över att de snart skulle bygga ett nytt bibliotek”

Emma, 10 år gammal, reagerar på nyheten att planerna på ett nytt bibliotek vid Ica avbryts. ”Jag blir så ledsen när jag tänker på det”, skriver hon i sin insändare.
insändare • Publicerad 21 mars 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Varje vecka går jag till biblioteket och lånar nya böcker att läsa”, skriver Emma, 10 år. Barnet på bilden har inget samband med insändaren.
”Varje vecka går jag till biblioteket och lånar nya böcker att läsa”, skriver Emma, 10 år. Barnet på bilden har inget samband med insändaren.Foto: Christine Olsson

Jag heter Emma och jag är 10 år gammal. Jag älskar att läsa böcker, och biblioteket är min favoritplats på jorden. Varje vecka går jag till biblioteket och lånar nya böcker att läsa. Jag älskar att resa till nya platser och uppleva många saker genom böckerna jag läser. Jag och andra har varit så glada över att de snart skulle bygga ett nytt bibliotek.

Men nu har jag hört att de som styr i Ulricehamn inte vill bygga biblioteket längre. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Biblioteket är min andra hem.

”Jag tror också att biblioteket är viktigt för andra barn i Ulricehamn.”
Annons

Jag älskar att besöka biblioteket och prata med personalen där. De är alltid så hjälpsamma och vänliga. De hjälper mig att hitta nya böcker att läsa och svarar på mina frågor. Jag känner mig trygg och glad när jag är på biblioteket.

Jag tror också att biblioteket är viktigt för andra barn i Ulricehamn.

Jag önskar att den politiska ledningen tänker på oss barn när de tar beslut om biblioteket. Vi behöver biblioteket för att läsa böcker. Vi vill inte förlora biblioteket, vår favoritplats på jorden.

Tack för att du lyssnade.

Emma, 10 år

Annons
Annons
Annons
Annons