Elever i 6A och 6B: Vi blir mätta på god mat på Ulrikaskolan

Elever från Ulrikaskolan delar inte alls bilden av att skolmaten inte är bra. Flera rätter att välja mellan som lagats från grunden, stort salladsbord och trevlig personal är deras bild av skolmaten.
insändare • Publicerad 4 mars 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Eleverna i 6A och 6B är nöjda med maten de får i skolan, berättar de i ett svar till den pappa som skrev en insändare i lördagens tidning.
Eleverna i 6A och 6B är nöjda med maten de får i skolan, berättar de i ett svar till den pappa som skrev en insändare i lördagens tidning.Foto: Pernilla Rudenwall

I tidningen såg vi att det var en pappa till några barn från en skola i Ulricehamn som hade skrivit att skolmaten i Ulricehamn var jättedålig. Vi här i 6A och 6B på Ulrikaskolan håller inte med om detta över huvud taget. Vi är bara tacksamma att vi ens får mat i skolan och att personalen tar sin tid till att göra mat åt cirka 400 elever. På Ulrikaskolan har vi specialkost för de som behöver, det finns alltid ett vegetariskt val och ofta två till tre olika rätter att välja på. Vi har dessutom ett stort salladsbord med fem till sju olika saker att välja på. En dag i veckan får vi fisk (färsk inte djupfryst) och en dag får vi soppa, resten av dagarna får vi lite varierad kost. Detta är för att man ska få i sig så bra kost som möjligt.

Det finns olika knäckebröd att ta varje dag och på torsdagar får vi alltid världens godaste hembakade bröd eller fröknäcke som personalen har gjort själva. Maten vi får tycker vi är väldigt god och vi äter tills vi blir mätta. Maten görs från grunden, det är inte halvfabrikat som bara värms upp. Skolan gör tillräckligt mycket mat så att man kan ta mat så att man blir mätt till och till och med mer.

”Man kanske inte alltid får sin favoriträtt men det finns alltid något som man kan välja så man blir tillräckligt mätt.”

Vi möts alltid av trevlig personal och ibland får vi till och med kakor om det hade blivit över från fritids till exempel. Vid jul får vi julbord och sedan något liknande vid påsk. Om man har glömt frukt eller är väldigt hungrig kan man köpa frukt för endast fem kronor styck. Det finns massa olika frukter att välja mellan som till exempel, apelsin, clementin, äpple, banan och päron. Vi är jättetacksamma över att vi får mat i skolan och slipper ta med oss hemifrån!

Vi tycker det är väldigt dumt att skriva så negativt eftersom matpersonalen försöker göra så bra mat som möjligt och bara gör sitt bästa. Man kanske inte alltid får sin favoriträtt men det finns alltid något som man kan välja så man blir tillräckligt mätt. Vi är otroligt tacksamma för maten vi får här på Ulrikaskolan!

Annie och Nellie från 6B

Vi håller med: Ytterligare 49 underskrifter från 6A och 6B på Ulrikaskolan

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.