Det råder ingen brist på strövområden i Ulricehamn

Socialdemokraterna i Ulricehamn svarar Miljöpartiet i frågan om köpet av Brunnsnäs.
Insändare • Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vilka fler gårdar och strövområden vill Miljöpartiet köpa in? frågar sig företrädare för Socialdemokraterna i sitt svar till (MP).
Vilka fler gårdar och strövområden vill Miljöpartiet köpa in? frågar sig företrädare för Socialdemokraterna i sitt svar till (MP).Foto: Pernilla Rudenwall

Miljöpartiet menar i sin debattartikel i UT den 3 september att skälet till att kommunen borde fortsätta äga Brunnsnäs är de höga natur- och kulturvärdena. De bortser då helt ifrån att kommunens köp vilade på att det skulle gå att bygga bostäder i området. Naturupplevelser och rekreationsområden är oerhört viktiga för människors välbefinnande. Det råder ingen brist på sådana områden i Ulricehamns kommun. Lassalyckan är ett bra exempel som används mycket av kommuninvånarna.

Allemansrätten garanterar också att människor kan röra sig i all skog och mark.

Några frågor till Miljöpartiet: Vilka fler herrgårdar och strövområden ska kommunen köpa in? Kommunen kanske ska köpa in alla gårdarna runt sjön och göra strövområden av?

Med en sådan ekonomisk politik så är snart kommunkassan tom och det finns inga pengar kvar till våra stora investeringar, som skolor, äldreboende, bibliotek och simhall.

Klas Redin

Leif Dahl

Inga-Kersti Skarland

Socialdemokraterna i Ulricehamn