Det går för fort på Carl Eklunds väg

Signaturen ”Fjodor”, som bor på Carl Eklunds väg, reagerar på de höga hastigheterna i trafiken där.
Insändare • Publicerad 29 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Denna gata är ingen fartsträcka! Här är smalt på grund av parkeringarna, här finns ett flertal mindre barn!” skriver signaturen Fjodor.
”Denna gata är ingen fartsträcka! Här är smalt på grund av parkeringarna, här finns ett flertal mindre barn!” skriver signaturen Fjodor.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Vi är flera boende på Carl Eklunds väg som säger – nu får det vara nog!

Denna gata är ingen fartsträcka! Här är smalt på grund av parkeringarna, här finns ett flertal mindre barn! Och ni som bara "blåser på" och kallt räknar med att andra trafikanter skall kasta sig åt sidan för att ni kommer i full fart... Lägg av och visa lite hänsyn!

”Det kan också komma ut ett barn bakom en bil, tänk efter... hinner ni stanna?”

Det kan också komma ut ett barn bakom en bil, tänk efter... hinner ni stanna? Mötte häromdagen en budbil i full fart, chauffören gjorde inte en ansats till att sakta ner det var millimetrar till att jag kört in i en parkerad bil! I trevägskorsningen Carl Eklunds väg, Lövåsgatan och Stenbocksgatan är det incidenter var och varannan vecka ofta på grund av höga hastigheter! Då skall vi inte prata om att använda blinkers! Att visa hänsyn i trafiken är idag tyvärr sällsynt!

Fjodor