Annons

Den enda visionen verkar vara att jävlas med alla bilister

Kommunens vision för 2040 är full av tomma ord, skriver Ulf Odenspjut. Den enda han ser i konkret handling från kommunen är att göra livet surt för alla som kör bil i centrala stan.
Insändare • Publicerad 17 juni 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Man har även pratat om att bygga bibliotek på Marknadsplatsen, för där finns det ju på tok för många parkeringsplatser, vilket man måste finna en lösning på, skriver Ulf Odenspjut i sin insändare.
Man har även pratat om att bygga bibliotek på Marknadsplatsen, för där finns det ju på tok för många parkeringsplatser, vilket man måste finna en lösning på, skriver Ulf Odenspjut i sin insändare.Foto: Henrik Erickson

Det pratas mycket om vision 2040 i Ulricehamn, det dryper av floskler och tomma ord:

"Vi utvecklar varandra".

Annons

"Vi skapar trygghet och nytänkande".

"Vi njuter av livet".

Inte ett ord av vad man faktiskt vill åstadkomma konkret.

Men jag har reflekterat över en sak som verkar vara högprioriterad för våra politiker och tjänstemän vilket man kan se i konkret handling, nämligen att jävlas så mycket som möjligt med alla bilister.

De enstaka parkeringar som finns för allmänheten har man som ambition att antingen annektera och göra till personalparkeringar för kommunens egen personal såsom man gjort bakom museet, bygga bort med busshållplatser som utanför Sparbanken eller på något annat kreativt sätt.

”Men jag har reflekterat över en sak som verkar vara högprioriterad för våra politiker och tjänstemän vilket man kan se i konkret handling, nämligen att jävlas så mycket som möjligt med alla bilister.”

Man har även pratat om att bygga bibliotek på Marknadsplatsen, för där finns det ju på tok för många parkeringsplatser, vilket man måste finna en lösning på.

Hur det kommer lösas, om det blir med ett bibliotek eller på annat sätt är ju inte klart, men att dessa parkeringar kommer offras kan man nog vara ganska säker på.

Några utbölingar från ytterområdena är inte välkomna här, såvida man inte cyklar, går eller har turen att bo där det passerar en buss då och då.

Och som pricken över I så har någon stjärna beslutat att man skall stänga av trafiken vid Lilla torget, det är ju alltid skönt att kunna ställa till det lite extra.

Så man får väl se hur det ser ut 2040, men det blir säkert jättefint.

Annons

Men för att inte vara den som bara klagar och gnäller så har jag några konkreta förslag själv för att förbättra tillgängligheten i stan.

1. Bygg nytt uppe på Rönnåsen och samla där alla kommunala förvaltningar som i dag ligger nedanför Stenbocksgatan.

2. Riv Stadshuset och bygg ett rejält parkeringshus.

3. Riv och bygg nytt, alternativ renovera fastigheten där biblioteket och Kultur och Fritid ligger så vi får anständiga bibliotekslokaler, och naturligtvis även goda parkeringsmöjligheter.

Ulf Odenspjut

Annons
Annons
Annons
Annons