Dags för opinionsbildning om vi vill behålla simhallen i kommunal regi

Tom Tillman uppmanar till opinionsbildning nu när en utredning ska se över simhallens framtid.
insändare • Publicerad 27 december 2022
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur ska simhallen drivas framöver? De som vill behålla den i kommunal regi bör bevaka frågan nu, skriver Tom Tillman i sin insändare.
Hur ska simhallen drivas framöver? De som vill behålla den i kommunal regi bör bevaka frågan nu, skriver Tom Tillman i sin insändare.Foto: Mariell Dahlström

Det råder nog ingen tvekan om att det behövs göra förbättringar på kommunens simhall/badanläggning. Alternativt att bygga nytt. Kommunens politiska ledning har nu aviserat att de vill tillsätta en utredning. Vad jag förstår är ett av syftena att utröna om det finns någon privataktör som är intresserad. Om det gäller såväl byggnation som drift är för oklart. Min erfarenhet säger dock att om man tillsätter en utredning så är det i denna riktning ledningen vill gå. Då är det nog ganska självklart att besök i simhallen och gymmet inte blir billigare. En privat aktör vill ju tjäna pengar, mer än kommunen.

”En privat aktör vill ju tjäna pengar, mer än kommunen.”

En fråga som jag ställer mig är om utredningen skall omfatta helheten simhall, gym och idrottshall. Eller kommer man att dela upp den, ja kanske rent av slopa någon del?

Vill vi behålla denna anläggning i kommunal regi behöver vi nog väcka opinion för att påverka samtliga politiska partier i stadshuset.

Tom Tillman