Annons

Centerpartiet: Vi prioriterar utbildningen för våra barn oavsett var i kommunen de bor

Vi måste se till helheten, många elever på Stenbocksskolan försämrar arbetsmiljön för alla elever och personal oavsett bostadsort, svarar företrädare för Centerpartiet i Ulricehamn föräldrar i Hössna.
Publicerad 1 juni 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I dag går det cirka 620 elever på Stenbocksskolan. Det stora elevantalet innebär att ventilationen inte räcker till, det är för få toaletter, matsalen och idrottshallen har inte tillräcklig kapacitet, skriver företrädare för Centerpartiet i sin insändare.
I dag går det cirka 620 elever på Stenbocksskolan. Det stora elevantalet innebär att ventilationen inte räcker till, det är för få toaletter, matsalen och idrottshallen har inte tillräcklig kapacitet, skriver företrädare för Centerpartiet i sin insändare.Foto: Pernilla Rudenwall

Svar till insändaren från föräldrar i Hössna i UT den 23 maj.

Att fatta politiska beslut är inte alltid lätt. Speciellt inte när det påverkar andra människors vardag. Men det är vår uppgift. När det gäller flytt av kommande högstadieelever från Stenbocksskolan till Ätradalsskolan, har det gjorts tidigare av samma anledning.Nämligen att skapa en fungerande arbetsmiljö för barnen i sin undervisning.

Annons

I dag går det cirka 620 elever på Stenbocksskolan. Eleverna kommer från Ulricehamn och södra delen av kommunen samt Hössna. Det stora elevantalet innebär att ventilationen inte räcker till, det är för få toaletter, matsalen och idrottshallen har inte tillräcklig kapacitet.

”Om problemet är försämrad tillgång till fritidsaktiviteter, så låt oss då diskutera hur vi löser den frågan. Nuvarande elever i Ätradalsskolan borde rimligen då ha samma problembild.”

Vi måste naturligtvis se helheten, detta försämrar arbetsmiljön för alla elever och personal på Stenbocksskolan oavsett bostadsort.

Om vi kan vara överens om detta så kan vi istället fokusera på lösningen.

Det fanns två alternativ. Antingen flytta några elever eller hyra in moduler som placerades på skolområdet. Det första alternativet har gjorts förr och det fanns ledig kapacitet på Ätradalsskolan. Att hyra in moduler skulle kosta väldigt mycket pengar. Detta ska då tas någonstans ifrån vilket riskerar att drabba lärandet ekonomiskt.

Vi prioriterar utbildningen för våra barn oavsett var i kommunen de bor. Om problemet är försämrad tillgång till fritidsaktiviteter, så låt oss då diskutera hur vi löser den frågan. Nuvarande elever i Ätradalsskolan borde rimligen då ha samma problembild.

Mikael Dahl.
Mikael Dahl.Foto: Pernilla Rudenwall

Mikael Dahl, kommunalråd Centerpartiet Ulricehamn

Liselotte Andersson.
Liselotte Andersson.Foto: Pernilla Rudenwall

Liselotte Andersson, ordförande Centerpartiet Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons