"Byggherren mer reflekterande än ett barn vid en godisbuffé”

Svar direkt från UT:s chefredaktör Henrik Erickson
Publicerad 25 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utvecklingen av Tegelbruket engagerar.
Utvecklingen av Tegelbruket engagerar.Foto: Anton Hedberg

Tack Pär. Debatt är alltid av godo och det är intressant att få dina åsikter kring Tegelbruket i utförligt format. Det finns ingen anledning för undertecknad att gå i svaromål, då väldigt lite i inlägget är adresserat direkt emot det som togs upp på sidan 2 i lördagens UT. Vi gillar båda Kairos future och vi vill båda att Ulricehamn ska utvecklas och må bra. Vi ser dock lite olika på hur det kan ske.

”Jag anser att kommunen i det förslag som ligger ute för granskning sätter Ulricehamns bästa i främsta rummet (det behövs fler bostäder av olika art).”

Men – ett litet förtydligande med tanke på illustrationen som är med i svaret. Jag personligen ser inget självändamål i att bygga så höga hus som möjligt i det som ska bli Tegelbruket och jag ser byggherren som mer reflekterande än ett barn vid en godisbuffé. Det skulle kännas fel om det finns en bild av att jag i lördagens krönika målat upp den bild som Pär Johansson illustrerar sitt svar med. Jag anser att kommunen i det förslag som ligger ute för granskning sätter Ulricehamns bästa i främsta rummet (det behövs fler bostäder av olika art) – och jag vill tro att Byggarvid har både kunnande och omdöme att förvalta det väl inom planens ramar. Det i ett centralt område som lämpar sig väl för bostadsutveckling.

Henrik Erickson

chefredaktör Ulricehamns Tidning

Henrik EricksonSkicka e-post