Annons

Axel Bolsing, nio år: Vi måste förstå att det vi gör är farligt för naturen

”Människan måste bli smartare och bli det nu. Innan det är försent”, skriver Axel Bolsing, nio år, från Ulricehamn.
insändare • Publicerad 14 september 2023 • Uppdaterad 15 september 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jorden och haven är för varma, skriver nioårige Axel Bolsing i sin insändare. Bilden visar sillgrisslor vid ett isberg på Svalbard.
Jorden och haven är för varma, skriver nioårige Axel Bolsing i sin insändare. Bilden visar sillgrisslor vid ett isberg på Svalbard.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Om vi inte bygger mer vindkraftverk, vattenkraft och solpaneler kommer hela vår planet att dö. Jorden är för varm. Haven är för varma. Hajarna, fiskarna och allt annat som bor i havet kommer att dö. Mitt akvarium blev för varmt en gång. Det gick jättefort när fiskarna blev sjuka och det kom alger i akvariet. Tänk om det händer i hela haven! Ingenting kan rädda det då.

Människan är bra på att förstöra. Men vi människor är också smarta så vi borde förstå att det vi håller på med är farligt för naturen.

Annons

Vi vet hur man bygger vindkraft, solkraft och vattenkraft. Det är de vuxna som måste bygga. Vindkraftverk är bra. De är inte fula och släpper inte ut någon farlig gas. Alltså borde vi bygga många sådana. När jag var i Nederländerna såg jag massa vindkraftverk.

”Om vi inte bygger mer vindkraftverk, vattenkraft och solpaneler kommer hela vår planet att dö. Jorden är för varm.”

Om människan fortsätter släppa ut farliga gaser kommer växter och djur på jorden att dö. Växterna hjälper oss att få syre så att vi kan andas. Jorden har blivit så varm så att polarisarna smälter.

Människan måste bli smartare och bli det nu. Innan det är försent.

Axel Bolsing, nio år, från Ulricehamn.
Axel Bolsing, nio år, från Ulricehamn.Foto: Privat

Axel Bolsing, nio år, Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons