Annons

Att få utbildning i matematik och engelska på Ätradalsskolan verkar vara hopplöst

”Jag och många av mina klasskompisar drömmer om vidareutbildning och vi behöver en bra utbildning från högstadiet för att nå dessa mål”, skriver en elev på Ätradalsskolan
insändare • Publicerad 19 september 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur ska vi klara nationella proven i matematik när vi inte får någon utbildning i matematik? frågar sig insändarskribenten som går i årskurs nio på Ätradalsskolan.
Hur ska vi klara nationella proven i matematik när vi inte får någon utbildning i matematik? frågar sig insändarskribenten som går i årskurs nio på Ätradalsskolan.Foto: Henrik Montgomery/TT

När jag började mitt tredje och sista året på Ätradalsskolan hade jag hopp. Men redan efter två dagar var det kört. Ännu ett läsår av obefintlig utbildning i matematik och engelska.

I matematik har det varit lärare efter lärare som saknat behörighet och kunskaper om matematik. Vi i årskurs nio, har i år en språklärare i matematik. Denne lärare måste själv kolla på Youtube för att förstå dagens kapitel, men trots ett försök att förstå matematik så kan personen fortfarande ingenting om sannolikhet och annat som matteboken handlar om. Hur ska vi klara nationella proven i matematik när vi inte får någon utbildning i matematik?

”Denne lärare måste själv kolla på Youtube för att förstå dagens kapitel.”
Annons

I engelska har det varit lärare efter lärare som varken kan skriva eller prata på engelska. När det skickas ut läxor så måste man börja med att rättstava dem, dessutom förekommer det att glosor har helt fel översättning. Hur ska vi klara nationella proven i engelska när vi inte får någon utbildning i engelska?

Jag och många av mina klasskompisar drömmer om vidareutbildning och vi behöver en bra utbildning från högstadiet för att nå dessa mål. Men att få utbildning i matematik och engelska på Ätradalsskolan verkar vara hopplöst.

Varför struntar Ätradalsskolan i min årskull? Vill Ätradalsskolan att vi ska klara nationella proven? Var är vår utbildning i matematik och engelska?

Årskurs 9

Annons
Annons
Annons
Annons