Annons

2 000 synpunkter från ulricehamnare ligger till grund för Vision 2040

Visionen är ett övergripande dokument som ska vara styrande för kommunens utveckling fram till 2040 och sammanfattar de inspel som kommit genom kommunens invånare, skriver representanter från kommunfullmäktige.
insändare • Publicerad 22 juni 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En vision anger inriktningen och är ingen åtgärdsplan, klargör representanter för kommunfullmäktige.
En vision anger inriktningen och är ingen åtgärdsplan, klargör representanter för kommunfullmäktige.Foto: Henrik Erickson

Svar på insändare om Vision 2040 i UT 17 juni.

Vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 21 juni ska beslut tas om Vision 2040 för Ulricehamns kommun. I lördagens tidning fanns en insändare som raljerade över de tre värdeord som ligger till grund för visionen.

Annons

Efter att under flera månader tagit in synpunkter från kommunens invånare bildades en referensgrupp, under ledning av Kommunfullmäktiges presidium, att skapa visionen utifrån de nästan 2 000 inspel som inkommit.

”En vision anger inriktningen och är ingen åtgärdsplan.”

Visionen är ett övergripande dokument som ska vara styrande för kommunens utveckling fram till 2040 och sammanfattar de inspel som kommit genom kommunens invånare. Det blir då en gemensam målbild för alla som bor och verkar i Ulricehamns kommun och kommer att vara vägledande för framtida utveckling.

Visionen pekar ut riktningen för vårt gemensamma arbete.

Precis som insändaren skriver finns det inga konkreta förslag, det var heller inte meningen. En vision anger inriktningen och är ingen åtgärdsplan.

Roland Karlsson (C), Kommunfullmäktiges ordförande

Sören Johansson (M), Kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande

Leif Dahl (S), Kommunfullmäktiges 2:e vice ordförande

Annons
Annons
Annons
Annons