Annons
Nyheter

Svedbergs vd lämnar bolaget

Dagen efter årsstämman kom beskedet att Svedbergs vd Anders Tofte lämnar bolaget efter mindre än två år på posten. Tills dess att en ny vd kan tillsättas leds företaget av den nyvalde styrelseordföranden Anders Ilstam.
Nyheter • Publicerad 25 april 2013

Enligt Anders Ilstam lämnar Anders Tofte bolaget eftersom han och den tidigare styrelsen hade olika uppfattningar om strategin inför framtiden.

– Den gamla styrelsen och han sprang åt lite olika håll, var inte överens om framtiden. Då är det lika bra att vi skiljs åt som vänner, säger han.

Annons

Mer konkret handlar det, enligt Anders Ilstam, om att man såg olika på var företagets produkter bör säljas. Styrelsen ansåg att Anders Tofte såg för mycket till försäljningsvolym och för lite till varumärket.

Enligt Anders Ilstam har beslutet varit på gång ett tag men man ville klara av årsstämman först.

– Styrelsen ville vänta tills efter stämman.

Nu tror han på en snabb rekrytering av en ny vd.

– Det finns både externa och interna kandidater och jag tror att vi har en lösning snart. Ett bolag utan skeppare är inte bra.

Själv tycker Anders Ilstam att det ska bli spännande att vara styrelseordförande för Svedbergs.

– Det ska bli jättekul tycker jag. Nu ska vi satsa hårt. Det är en svår byggkonjunktur och vi hoppas att hösten och nästa år blir bättre. Det kan knappast bli mycket sämre.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons