Annons
Nyheter

Plocka upp skiten efter er

Kent Göransson, med Dalstorps samhällsförening bakom sig, har fått nog. Dalstorps hundar kissar och bajsar överallt i byn. Värst är det på gång- och cykelbanorna.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2010
Det finns inga hundlatriner i Dalstorp. Frågan är om sådana skulle hjälpa, eftersom hundägare inte verkar vilja plocka upp sina hundars bajs. Kent Göransson har fått nog av kvarlämnade bajshögar.
Det finns inga hundlatriner i Dalstorp. Frågan är om sådana skulle hjälpa, eftersom hundägare inte verkar vilja plocka upp sina hundars bajs. Kent Göransson har fått nog av kvarlämnade bajshögar.Foto: 

– Som mest har jag kunnat räkna till fyra högar på bara några hundra meter, säger Kent.

Ett lika stort problem är hundägarna som plockar upp bajset efter sin hund, men slänger bajspåsen på vägen.

Annons

– Folk borde kunna böja ryggen och ta med sig påsen hem till den egna sopsäcken.

De gula fläckarna är också ett problem, tycker Kent Göransson. Hundägarna kan koppla sina hundar och låta dem kissa i skogen. Alternativt i alla fall dra bort dem från brevlådorna. Det är inte särskilt kul att komma ut på morgonen och sätta foten i hundkiss, tycker Kent.

– Snöar det så försvinner de gula fläckarna. Men det är bara tillfälligt. Hundarna är snart där och kissar igen.

?Likadant med bajset. Göransson har sett flera hundägare stå och sparka snö över bajshögen.

– När snön smälter sedan, så kommer det att vara fullt med hundbajs utmed Dalstorps gångstråk. Folk kommer att trampa i bajset utan att ens märka av det innan de kommer in i huset och känner av lukten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons