Annons

Omfattande stöld vid restaurang i Ulricehamn – ägaren vädjar efter tips

Sebastian Andersson, ägare till restaurang Bryggan i Ulricehamn, vädjar nu till allmänheten om tips efter att de i helgen drabbats av en omfattande stöld.
– Att de lyckats göra detta mitt i natten utan att någon har sett eller hört något är fascinerande, säger han om gärningspersonernas tillvägagångssätt.
Ulricehamn • Publicerad 4 september 2022 • Uppdaterad 29 december 2022
Två personer fångades på restaurang Bryggans övervakningskameror natten mot lördagen.
Två personer fångades på restaurang Bryggans övervakningskameror natten mot lördagen.Foto: Privat

Enligt Sebastian Andersson har stölden på restaurang Bryggan inträffat natten mot lördag mellan 02 och 04 på natten.

– Vi har kameraövervakning. Vi ser inte när de gör det, men vi ser när de kommer och när de går, säger han.

Annons

Det som har tagits är ett omfattande ljudsystem bestående av bland annat två 100 kilo tunga högtalare, som enligt Sebastian Andersson är avancerat monterade flera meter upp i luften i ett kedjespel.

– Vi diskuterade och förvånades av att de lyckades få ner allting. Att de lyckats göra detta mitt i natten utan att någon har sett eller hört något är fascinerande.

Värdet på ljudsystemet vill han inte gå in på, men i ett Facebook-inlägg som han själv postat erbjuder han en hittelön på 5 000 kronor till den som kan bidra med tips som leder till att gärningspersonerna identifieras.

Vad för typ av tips efterlyser du?

– Allra helst någon som har hört vem det är. I andra hand är det någon som känner igen personerna. I tredje hand är det någon som sett någonting, de har ändå hållit på i två timmar mitt i natten. De lär ha hörts.

Sebastian Andersson har också varit i kontakt med polisen och anmält händelsen.

– Vi hade en dialog i dag, men det finns inte jättemycket spår att gå på, så de har valt att inte komma hit. Jag ska dit imorgon och så får vi se vad som händer efter det.

August KlittmarSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons