Borås

Klass 1-varning för höga flöden

Sjuhärad Artikeln publicerades

Det är höga flöden i de små vattendragen av Sjuhärad. SMHI gick under onsdagen ut med en klass 1-varning om höga flöden.

Klockan 11.37 på onsdagen utfärdade SMHI en Klass1-varning för höga flöden i södra Västra Götalands län och i gränsområdena mot både Halland och Jönköpings län.

Varningen gäller stigande flöden med kulmen under tidig torsdag.

Det är det kraftiga regnet som orsakat att nivåerna i vattendragen ökat. Borås, Rångedala, Bollebygd och Ulricehamn är alla med på topp-tio-listan över orter i Sverige som fick mest regn mellan klockan 07 i tisdags och klockan 07 på onsdagsmorgonen. Borås fick mest av alla med hela 40,5 mm.

Prognosen säger att regnet fortsätter onsdagen ut. Torsdag och fredag ska vara utan stora nederbördsmängder medan lördagen bjuder på nytt regn.

Fakta

Definition för Varning klass 1 höga flöden

Höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt mellan vartannat och vart tionde år. Kan medföra mindre översvämningsproblem. Om prognosen ändras till ännu kraftigare flöden uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Källa: SMHI

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.