Kultur

Band som 30-årsjubilerar senaste Uport-släppet

Ulricehamn Artikeln publicerades
Backyard Babies uppträdde 2015 på Sweden Rock Festival.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Backyard Babies uppträdde 2015 på Sweden Rock Festival.

På sin jubileumsturné blir det ett stopp i Ulricehamn för rockbandet Backyard Babies.

Backyard Babies bildades 1989 i Nässjö och till sommaren ger de sig ut på en jubileumsturné. Nu står det klart att de spelar på Uport i augusti.

Festivalarrangören skriver på Facebook: ”I 30 år har Backyard Babies levererat förstklassig rock’n’roll. Att de fyra originalmedlemmarna fortfarande spelar ihop efter dessa år är näst intill unikt. För tre decennier sedan flyttade rockikonerna från Nässjö till Stockholm för att bli just rockstjärnor. Med facit i handen var det helt rätt beslut. Världsturnéer, otaliga album och prisade konserter har avlöst varandra genom åren och ÄNTLIGEN kan vi välkomna dem till Ulricehamn och Uport!”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.