Annons
Innehåll från BOGESUNDS BIL

Nu kan Ulricehamnare tvätta bilen med rent samvete

Att tvätta bilen på gatan eller garageuppfarten förstör vattenmiljön. Lagom till Stora biltvättarhelgen 22–23 april har Ulricehamn fått en ny miljövänlig biltvätt med biologisk rening och återbruk av vatten.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Nya biltvätten hos Bogesunds Bil i Ulricehamn har både automattvätt och gör-det-själv-bås med dammsugare. Där är det extra smidigt att tvätta bilen med rent samvete. Det är öppet dygnet runt och du kan sköta val av program och betalning i mobilen med en app.

– Vi smygöppnade redan i januari men den officiella invigningen skedde för ett par veckor sedan, säger Christoffer Sällberg, ansvarig för Tanka och Tvätta-konceptet hos Borås Bil gruppen.

Allt färre Ulricehamnare tvättar bilen hemma. Helt enligt de rekommendationer som kommunens miljöenhet ger. Numera avråder man helt från att tvätta bilen på gatan eller egna uppfarten eftersom avfettningsmedel och bilschampo löser upp olja, tungmetaller, rostskyddsmedel, asfaltsrester och andra föroreningar som hamnar orenade i naturen.

”Under april är det dessutom halva priset i Ulricehamn”
Nya biltvätten hos Bogesunds bil har öppet dygnet runt.
Nya biltvätten hos Bogesunds bil har öppet dygnet runt.

– Vi har haft bra tryck under påsken. 150 personer valde att tvätta bilen i vår automattvätt i Ulricehamn. Vi hoppas att ännu fler Ulricehamnare hittar hit för att tvätta sin bil. Under april är det dessutom halva priset i Ulricehamn, säger Christoffer Sällberg.

Han rekommenderar minst ett par tvättar i månaden. Särskilt på vintern då vägsmuts som innehåller en blandning av salt och tjära fäster sig hårt på lacken.

– Det är bättre att tvätta bilen en gång för mycket än en gång för lite om man vill hålla sin bil fräsch. Vi har flera olika program – från rejält smutsig bil till skonsam tvätt utan borstar. Vill du hellre tvätta bilen själv så kan man göra det i en av våra tre gör-det-själv bås.

Har du ett CarPay-kort kan du koppla det till Tvätta Biltvätt-appen och få var sjätte tvätt gratis, en av många förmåner med CarPay.
Har du ett CarPay-kort kan du koppla det till Tvätta Biltvätt-appen och få var sjätte tvätt gratis, en av många förmåner med CarPay.

För att göra det ännu smidigare att tvätta bilen hos Borås Bil gruppen kan du ladda ner en app som heter Tvätta Biltvätt.

– Tvätten läser av bilens registreringsnummer. Du slipper krångla med kortbetalning och kan sitta kvar i bilen hela vägen. I appen kan du även teckna månadsabonnemang till fast pris. Det är tryggt och bekvämt.

Har du ett CarPay-kort kan du koppla det till Tvätta Biltvätt-appen och få var sjätte tvätt gratis, en av många förmåner med CarPay.

Borås Bil gruppen har tre Tvätta-anläggningar där du kan tvätta bilen miljövänligt. I Borås, Ulricehamn och Kinna.

Stora biltvättarhelgen 22–23 april

Stora biltvättarhelgen är ett initiativ från organisationen Svenskt Vatten. Syftet är att uppmärksamma svenska folket på hur man tvättar bilen på ett miljömässigt rätt sätt. Varje år sker ungefär 15 miljoner biltvättar direkt på gatan. Det innebär att olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rinner rakt ut i våra vattendrag, sjöar och hav. Dessa ämnen är skadliga för både människa och miljö.

Läs mer om Stora biltvättarhelgen här

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se