Annons
Nyheter

Filmjölk och folkrace

Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010

Fågeln låg på rygg, i blomman jag fått av banken, och sakta öppnade den och stängde munnen.

Jag höll en tidning som skydd framför mig ifall den skulle kvickna till och böjde mig över den och öppnade fönstret, för att sedan raskt lyfta ut hela blomman i trädgården.

Annons

När jag tittade efter några minuter senare låg den inte kvar.

Men pelletspannan fungerar inte. Och min kalops gick upp i rök på sätt och vis.

Men jag har bakat bullar för första gången i livet, och jag har varit på folkrace för första gången i livet, och så har jag målat luciatåg i dimma också liksom för att föregå med gott exempel. Men målat har jag gjort förut och jag ska inte säga att jag är dålig för det får man inte säga men då kan man säga så här och så har man sagt det ändå.

Vi gick där vid motorbanan jag och femåringen och tittade med stora ögon på grus som skvätte, färgglada buckliga bilar och gaffeltrucken som hämtade vraken. Dit går jag gärna igen. Bullar bakar jag gärna igen, och filmjölksbröd förresten.

Det vore något, filmjölksmackor vid motorbanan.

Önskar jag fick köra folkrace någon gång.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons