Ulricehamn

Varning för halka på flera håll

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Terje,Pedersen

Blöta vägbanor fryser när vädret blir kallare. Under måndagsmorgonen har det skett flera olyckor på grund av halka.

Det har inte kommit några rapporter om några olyckor på grund av halkan i Ulricehamns kommun under måndagsmorgonen. Men det skedde bland annat en olycka på väg 1700 utanför Borås på morgonen, skriver Borås Tidning.

– Det var väldigt halt på plats vilket inte syntes alls på vägen. Det börjar frysa på ordentligt nu, sa Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, till tidningen på morgonen.

Sveriges radio Jönköping rapporterar också om flera olyckor på grund av halka, bland annat på väg 40 där en bil voltade vid Dumme Mosse.

Dock har inga personskador rapporterats.

Sveriges radio Sjuhärads trafikredaktion har också utfärdat en varning för lokal ishalka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.