Ulricehamn

Varg har synts i Marbäck

MARBÄCK Artikeln publicerades
En varg syntes till i Marbäck under fredagen – dock inte vargen på bilden.
Foto:Jonas Ekstrˆmer/TT
En varg syntes till i Marbäck under fredagen – dock inte vargen på bilden.

En varg sågs promenera i skogen vid Antesbo i Marbäck under fredagseftermiddagen.

Det var vid 16-tiden som Stig Arvidsson träffade på vargen vid Antesbo, nära Marbäck. Stig hade då fått rapport om det stora rovdjuret från grannen Kent Johansson som sett den en stund tidigare.

– Jag kör taxi och plötsligt hoppade vargen ut två–tre meter från bilen och började springa framför den, berättar Kent för UT.

Vargen sprang sedan framför bilen i ett par hundra meter innan den vek av upp i skogen. Enligt Kent rör det sig om en fullvuxen varg.

– Jag är själv jägare och har haft mycket att göra med hundar och det var ingen tvekan om att det här var en varg.Det gick så fort att jag inte hann ta en bild men det var roligt att få se den, säger han.

Efter Kents berättelse gav sig grannen Stig Arvidsson ut med cykeln och lyckades få syn på vargen på en skogsväg vid Antesbo.

– Jag hade parkerat cykeln för att gå in på en liten skogsväg och plötsligt stod vi öga mot öga. Det var inte klokt vad mitt hjärta bankade, säger Stig om det överraskande mötet.

Han beskriver vargen som fin men mager och djuret stod kvar ett tiotal meter bort i en halvminut innan det åter fortsatte vandringen länge in i skogen.

– Vi stod där ett tag och tittade på varandra men när jag försökte få upp telefonen för att ta en bild så vände den. Jag försökte följa efter men gick säkert en kilometer utan att se den. Det är fler grannar i området som har får så det kanske är därför den har lockats hit.

Efter mötet är Stig fortfarande överraskad – men pulsen har lugnat sig något.

– Det var väldigt spännande. Det är inte precis varje dag man ser en varg, säger Stig och skrattar.

Har du också sett vargen?

Hör av dig till:

red@ut.se

0321-262 17