Ulricehamn

Jobb: UT:s chefredaktör lämnar tidningen

Ulricehamn Artikeln publicerades
UT:s chefredaktör Henrik Erickson lämnar tidningen efter elva år.
Foto: Pernilla Rudenwall
UT:s chefredaktör Henrik Erickson lämnar tidningen efter elva år.

I elva år har han jobbat på Ulricehamns Tidning. Skrivit sport, varit nyhetschef och senast varit chefredaktör och ansvarig utgivare. Men, nu letar Henrik Erickson nya utmaningar och har sagt upp sig.

Du har sagt upp dig – varför?

– Det korta svaret är att jag får möjligheten till en ny utmaning i Ulricehamn. Jag har jobbat med text och innehåll under hela mitt yrkesliv och jag är lockad av att göra det ur en annan synvinkel än tidningens. Elva år på en arbetsplats, varav drygt sju som chef, är ganska lång tid. Jag är inte på något sätt trött på mitt nuvarande jobb men kittlas av att lära mig nya saker och jobba tillsammans med nya kollegor med andra kompetenser.

Vad kommer det här att innebära för Ulricehamns Tidning?

– Att en ny chefredaktör kommer att rekryteras. Det är en process som jag vet är påbörjad men av naturliga skäl är det inte jag som driver den processen. Det är ett spännande läge för en ny chef. Vi har under våren gjort en tydlig digital satsning med större reporternärvaro under morgon- och kvällstid. Den satsningen har i mina ögon fallit väl ut och trafiken till ut.se och till appen har ökat kraftigt. Utmaningen framöver blir att fortsätta vara pigga digitalt samtidigt som kärnläsarna får det som de vill ha i papperstidningen. Det är inget unikt för UT utan en fråga som alla dagstidningar jobbar med.

Vad ska du göra nu?

– Från ett datum i september kommer jag att vara affärsområdeschef inbound marketing and sales på IPM Ulricehamn. På ren svenska betyder det att jag ska jobba med innehåll för, och tillsammans med, byråns kunder. Jag har sneglat på IPM och imponerats av det de gjort under de senaste två åren. IPM har ett behov av mer kraft i innehållsdelen av sin verksamhet och jag har hittat ett uppdrag där mina erfarenheter från redaktionellt arbete kan komma till nytta i ett nytt sammanhang. Det känns som att det kan bli väldigt bra.