Ulricehamn

Uppmanar till sparsamhet med vatten

Ulricehamn Artikeln publicerades

I stort sett gott om vatten. Men länsstyrelsen uppmanar ändå till sparsamhet. – Vi ser att det minskar i vattenmagasinen eftersom det inte kommer någon påfyllning i form av regn, säger vattenvårdshandläggaren.

Mars var regnigare än normalt men i april så har nederbörden på sina håll uteblivit helt. Enligt SMHI:s statistik så har det nu gått en dryg månad utan regn eller snö i Götaland, vilket innebär att vattenmagasinen nu inte längre fylls på utan så sakta börjar minska.

 

– Rent generellt så är det fortfarande gott om vatten. Men lokalt så kan det variera ganska mycket och vi uppmanar till sparsamhet med vattnet, säger Dan Hellman, vattenvårdshandläggare på länsstyrelsen.

Förra årets torka gjorde att grundvattennivåerna sjönk och fortfarande är nivåerna i de stora grundvattenmagasinen under eller mycket under de normala. Medan det i de mindre magasinen har skett en återhämtning och nivåerna är normala.

– Får vi en sådan torr period även i år så blir det problem med vattentillgången och det är därför som vi redan nu vill uppmana till att inte slösa med vattnet, säger Dan Hellman.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.