Ulricehamn

Ulricehamn pustar ut: Snön räcker till världscupen

Ulricehamn Artikeln publicerades
Snöläget inför världscupen är under kontroll. På bilden snö-generalen Stefan Jalderyd med en av kanonerna på Lassalyckan inför tävlingarna 2017.
Foto: Lars-Åke Green,Lars-Ã…ke Green
Snöläget inför världscupen är under kontroll. På bilden snö-generalen Stefan Jalderyd med en av kanonerna på Lassalyckan inför tävlingarna 2017.

Mera snö ser ut att falla över Ulricehamn på söndag – men samtidigt hotar rejält regn framåt onsdag. Vädret svajar – men arrangörerna vågar ändå nu meddela: världscupen-spåren kommer att hålla.

Under torsdagen gick snökanonerna på Lassalyckanområdet för fullt, och trots slasket på fredagen valde WC-ledningen på eftermiddagen att skicka ut ett pressmeddelande om att snöläget är under kontroll:

”Kylan de senaste dygnen har gjort att snökanonerna på på arenan har gått för fullt. Det innebär att hela banan om 5 km nu är säkrad med snö och kommer vara klar i god tid till världscupstävlingarna 26-27 januari”, skriver man.

Till veckan ska spåren prepareras på riktigt med pistmaskin och det formella beskedet lämnas till internationella förbundet, FIS, att tävlingarna kan köras som planerat.

– Snökanonerna har gått för fullt under de senaste dygnen, vilket resulterat i snömängder som är enligt vår plan. Väderprognosen ser bra ut framöver och det är kul att kunna konstatera att hela banan kommer vara klar i god tid, säger Stefan Jalderyd, tävlingsledaren, i pressmeddelandet.

VD:n för World Cup i Ulricehamn, Johan Falk, säger:

– Vi har egentligen aldrig varit oroliga även om det är svårt att förutse vädret. Alla delar i organisation har varit inställda på en bana på fem kilometer och nu är den på plats.

Högen med runt 10 000 kubikmeter sparad snö från förra vintern, nödreserven, kommer inte att behöva användas, meddelar Falk.

Även om ett regn alltså hotar nu på onsdag pekar SMHI-prognosen mot en kallare period där det framåt nästa helg är rejält kallt. Ulricehamn kan alltså pusta ut – när det gäller snö-frågan.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.